fbpx

FRISS HÍREK

Senki sem licitált a darabját tíz millióért beszerzett kínai lélegeztetőgépekre, pedig töredékáron lehetett vinni

- Advertisement -

749 hordozható kínai lélegeztetőgépet bocsátottak árverésre a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar internetes felületén. Az elektronikus licit eredménytelenül zárult.

A TMT Technics Kft. kapott megbízást a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól a lelégeztetőgépek beszerzésére még a koronavírus-járvány idején. A hirdetmény szerint az árverést megelőző végrehajtási eljárást a külügyminisztérium kezdeményezte, hogy így szerezze vissza a cégnek közbeszerzési eljárás során kifizetett mintegy 4 milliárd forint előleg egy részét.

Az Aeonmed Shangrila 510S hordozható lélegeztetőgépből tavaly december 28. és 2024. február 26. közt összesen 749 példányt bocsátottak licitre a több szakaszból álló árverési folyamatban. A hétfő este nyolc órakor zárult licit volt a negyedik, utolsó szakasz. Az árverés oldalán letölthető licitnapló üres, vagyis a hordozható lélegeztetőgépekre még ajánlat sem érkezett.

Hasonló cikkünk:  Évente sok munkavállalót veszít a hazai gazdaság

A lélegeztetőgépeket darabonként 10 760 000 forintért, vagyis összesen 8 060 738 000 forintért vásárolta az állam. Az előző árverési körökben előbb darabonként 975 ezer, majd darabonként 650 ezer, utána darabonként már csak 325 ezer, végül darabonként 13 ezerért lehetett volna megvenni az eszközöket. Ha a negyedik licit sikeresen zárul, akkor legalább közel tízmillió forint visszakerült volna az államhoz.

A TMT Technics Kft. által beszerzett Aeonmed Shangrila gépei – amelyek vámkezelésen sem estek át – egy ceglédi raktárban porosodnak.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...