fbpx
21.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Szerdán kezdődik a Fidesz kihelyezett frakcióülése, ahol eldőlhet ki lesz Novák Katalin utóda

- Advertisement -

Balatonalmádiban lesz a Fidesz–KDNP kétnapos kihelyezett frakcióülése, a képviselők Mészáros Lőrinc szállodájában készülnek a parlament tavaszi ülésszakára, ahol a miniszterelnök szerdán zárt körben ad iránymutatást a képviselőknek és a frakcióülésre meghívott kormányközeli publicistáknak, művészeknek, üzletembereknek – írja a Telex.

Az elmúlt tizennégy évben talán nem volt akkora válságban a Fidesz, mint most: két népszerű, meghatározó politikusuk megbukott, és a kegyelmi ügy rég nem látott felfordulást okozott a magyar közéletben, alig négy hónappal az európai parlamenti és önkormányzati választás előtt.

Előzetesen Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Facebookon írta meg a teendőket: „Az ülés kiemelt napirendi pontjai között szerepel az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés, az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülés, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomag”.

A tervek szerint már jövő hétfőn, a tavaszi ülésszak első napján elfogadhatja az Országgyűlés Novák Katalin lemondását, majd ettől kezdve harminc napon belül kell megválasztani az új köztársasági elnököt. Orbán Viktor szombati évértékelőjén arra kérte a kormánypárti frakciókat, hogy az átmeneti időszakot szorítsák minimálisra, így nem kizárt, hogy már a héten bejelentik a kormánypárti köztársaságielnök-jelöltet.

Hasonló cikkünk:  Varga Mihálynak azonnal elő kell teremtenie több, mint 63 milliárd forintot

Orbán a frakcióülésen minden bizonnyal ismét szót ejt a kegyelmi botrányról, de az új gyermekvédelmi törvénycsomagról, a júniusi választások tétjéről és külpolitikai kérdésekről is beszélni fog. Az újságírókat évek óta nem engedik be az eseményre, de Orbán előadásának legfontosabb állításairól a kormányzati hírekben „jól informált” Magyar Nemzet általában részletes beszámolót közöl nem sokkal a beszéd után.

Csütörtökön miniszterek, EP-képviselők, államtitkárok előadását hallgatják meg a képviselők, és várhatóan aznap délután tart sajtótájékoztatót a két frakcióvezető, Kocsis Máté és Simicskó István. Tavaly tavasszal itt beszéltek először arról, hogy vita alakult ki a frakción belül Svédország NATO-csatlakozásáról, ezért még nem viszik a javaslatot a parlamentbe. Jó egy éve húzzák azóta az időt mindenféle indokokra hivatkozva, de jövő hétfőn már megszavazhatja az Országgyűlés a skandináv ország NATO-tagságának ratifikációját.

A 444 azt írta Balatonalmádi honlapja alapján, hogy már kedd este lezárták a település központi részét. Van, ahol átmenetileg a gyalogos forgalmat is korlátozzák, több utcába pedig csak az ott lakók mehetnek be személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatásával.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...