fbpx

FRISS HÍREK

Tavaszi szél vizet áraszt, még Luca kezéből is

- Advertisement -

Egy napig nem volt látható Kecskemét főterén a népszerű teknőcös kislány, Luca szobra, Szemők Zsuzsanna alkotása.

A Szabadság tér átfogó rekonstrukciójához kapcsolódóan a Luca szökőkút javítási munkáit kezdte meg a Városüzemeltetési Nonprofit Kft. – posztolta szerdán a cég Facebook-oldalán, hozzátéve: a szobor előreláthatólag péntekig vissza is kerül eredeti helyére.

Megkerestük a KVÜ-t, miért kellett javítani a szökőkutat. Azt a választ kaptuk, hogy évekkel ezelőtt szándékosan megszüntették a kislány kezéből a víz folyását, ezt most feltárták és kicserélték a csövet. A kozterkep.hu-n az szerepel, hogy 2018-ban a további vízkövesedés megelőzése érdekében történt a víz elzárása.

Fotó: Hársch Ferenc, kozterkep.hu

Viszont a mostani javítás után „ismét folyni fog a víz Luca kezéből és teljes, eredeti elképzelés szerinti képet nyújtja majd a tér felújításával összefüggésben” – írta a KVÜ. Az 50-60 kilós szobrot a tervezettnél korábban, csütörtökön vissza is helyezték.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...