fbpx

FRISS HÍREK

Több száz millió kárról is szó lehet, ha igazak Magyar Péter állításai a Diákhitel Központról

- Advertisement -

Magyar Péter a Partizán című műsorban beszélt a Diákhitel Központról is, aminek 2022 nyaráig a vezérigazgatója volt. Elmondása szerint azért távozott a posztjáról, mert szóvá tette, hogy a kormányzati kommunikációt végző Balásy Gyula-féle cégek – a Lounge Desing, illetve a New Land Media – rossz minőségű munkát végeztek, ráadásul „a piaci árnál háromszor, olykor hatszor drágábban” számláztak. „Több körben megtagadtam a megrendelések aláírását, kifizetéseket és akkor jelezték, hogy ezt nem kéne” – fogalmazott.

Amennyiben igaz amit Magyar állít, akkor 647-től 810 millió forintig terjedő kár érhette az adófizetőket. A Népszava összesítette a Diákhitel Zrt. 2019-2022-es kommunikációs költéseit, amiből az derült ki, hogy a társaság bruttó 971 millió forint keretösszegben rendelt meg kommunikációs szolgáltatást a Balásy-féle cégektől, így jött ki a 647 millió és 810 közötti lehetséges túlfizetés.

Ligeti Miklós, a Transparency International (TI) jogi igazgatója a Népszavának elmondta: Az már most biztos, hogy a Közbeszerzési Hatósághoz fordulnak, hogy vizsgálják ki az ügyet, történt-e közbeszerzési szabálytalanság, valamint rendőrségi feljelentést is fontolgatnak.

Hasonló cikkünk:  A visszajelzések alapján Angliától Ausztriáig jönni fognak emberek Magyar Péter szombati tüntetésére

Ligeti szerint a Közbeszerzési Hatóságnak van arra jogosultsága, hogy megvizsgálja, ténylegesen milyen tarifákkal dolgoztak a Balásy-féle cégek a Diákhitel Zrt-nek. Hozzátette, hogy a kormányzati közbeszerzés jelenlegi rendszere „gyakorlatilag ösztönzi a korrupciót”. Kommunikációs szolgáltatásra szinte minden esetben a fideszes Balásy Gyula két cége szerződhetett le, így mintegy 450 milliárd forint közpénz folyt át rajtuk. Ezt követően az adott állami cég csak a Nemzeti Kommunikációs Hivatal által kiválasztott cégen keresztül kommunikálhat, vagyis az így helyzetbe hozott Balásy-cég olyan tarifát alkalmaz, amilyent akar.

A lap megkereste a Rogán Antal vezette Kormányzati Tájékoztatási Központot (KTK), és a Miniszterelnökséget is, mind a két helyről azt a már ismert választ tolták, hogy „egy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik”.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Székre állt Orbán Viktor Kecskeméten – érdekességek a zártkörű kormányfői látogatásról

Hogy jutottunk be a rendezvényre? Mit írt a Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelöltje a transzparensére? Hogy lehetett levelet feladni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...