fbpx

FRISS HÍREK

A szűrővizsgálat kimutatta a betegséget, így időben léphettem!

- Advertisement -

A modern orvostudomány egyik legfontosabb célja, hogy megelőzzük a betegségek kialakulását, és ennek egyik módja a szűrővizsgálatokon való részvétel. A szűrővizsgálatok fontosságát nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, sok esetben életet menthetnek.

A bőrünkön is kialakulhatnak olyan elváltozások, melyek korai stádiumban felfedezve gyógyíthatóak. Az Aesthetica Orvosi Központ bőrgyógyászati szakrendelése komplex módon tud segíteni a prevencióban, és a már kialakult bőrproblémák kezelésében egyaránt. Az időben felismert betegségek a komolyabb egészségügyi következmények kialakulását meggátolják. Cikkünkben feltárjuk azokat a veszélyeket, melyek miatt még inkább javasolt a bőrgyógyászati szűrővizsgálatokon való részvétel.

Kik a veszélyeztetettek?

Ugyan bárkinél előfordulhat, hogy a bőrelváltozások rosszindulatúvá válnak, mégis van néhány embercsoport, akik még inkább veszélyeztetettek. Azok, akiknek a bőrén sok szabálytalan anyajegy jelenik meg, mindenképpen végeztessenek el egy teljes vizsgálatot. Bár önmagukban az újonnan megjelenő anyajegyek nem jeleznek betegséget, azonban a nem szabályos formák átalakulhatnak rákos elváltozássá. Főként azok vizsgáltassák meg magukat rendszeresen, akiknek a családjában már fordult elő hasonló megbetegedés.

Azoknak is javasolt az ellenőrzés, akik világos bőrtónussal, világos szem-haj kombinációval élik mindennapjaikat. A külső hatások, mint az UV-sugárzás, ugyanis számukra nagyobb veszélyeket rejt, mint a sötétebb bőrű embereknek.

Hasonló cikkünk:  Semmit nem lehet tudni a Gondosóra program részleteiről, Hadházy Ákos az OLAF-hoz fordult

Milyen jelekre figyeljünk?

A bőrgyógyászati szűrővizsgálatok során számos betegség korai stádiumban felismerhető, melyek közül a legfontosabb a bőrrák, a melanóma, a szemölcsök, a bőrgyulladások és a napfény okozta bőrkárosodások. 

Fontos ismernünk néhány olyan tünetet, ami miatt már biztosan fel kell keresnünk a bőrgyógyász szakrendelést. Amikor megjelennek az aszimmetrikussá váló anyajegyek, vagy felszínük megvastagodik, esetleg megváltozik a színük, rosszabb esetben viszketni és váladékozni kezdenek, rögtön jelentkezzünk vizsgálatra.

Miért fontos a rendszeres szűrés?

A vizsgálatok során a kezelőorvosok lehetőséget kapnak arra, hogy megismerjék a páciens bőrének állapotát, és szükség esetén a bőrápolási rutin kialakításához is tanácsot adnak. Amennyi rendszeresen ugyanahhoz az orvoshoz járunk, könnyebben tudja nyomonkövetni a testünkön lévő bőrelváltozásokat, így jóval könnyebben tudja beazonosítani a kialakult megbetegedést.

Nagyobb az esélyünk a gyógyulásra, ha időben észreveszi a kezelőorvos a beteg területet, illetve prevencióként eltávolítja a súlyos anomálikat okozó anyajegyeket, bőrkinövéseket. Ne gondoljuk, hogy velünk nem fordulhat elő komolyabb megbetegedés! Sajnos előre nem látható, hogy az idő múlásával kinél, milyen kór üti fel a fejét. Előzzük meg a bajt, még idejében! A bőrgyógyászati szűrővizsgálat fájdalommentes, érdemes évente legalább egyszer elmenni ellenőrzésre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...