fbpx
7.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Áder János szerint Orbánt bele akarják keverni a kegyelmi ügybe

- Advertisement -

A Kossuth Rádióban szólalt meg Áder János volt köztársasági elnök, aki szerint a kegyelmi kérvények elbírálása mindig kétszereplős eljárás. Az államfő és az igazságügyi miniszter csapata vesz részt benne.

Orbán Viktort mindenképpen bele akarják keverni a kegyelmi ügybe – jelentette ki Áder. A miniszterelnöknek viszont nincs beleszólása ezekbe a döntésekbe, ráadásul kisebb baja is nagyobb annál, minthogy kegyelmi kérvényekkel foglalkozzon.

A miniszterelnök egyszer sem kereste meg kegyelmi ügyekkel kapcsolatban Ádert a tízéves elnöksége alatt. Akkor sem, amikor Geréb Ágnesről volt szó, pedig az tudomása szerint a Fidesz-frakciót is megosztotta.

A volt államfő az eljárásrend megváltoztatását nem tartja helyesnek. Szerinte a mostani rossz döntés sem indokolja ezt, ezért erősen megfontolná a parlament helyében, hogy megszavazza-e a módosítást.

Hasonló cikkünk:  Volt kormánypárti politikus cége építené a kecskeméti kamionparkolót

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...