fbpx

FRISS HÍREK

Az ENSZ főbiztosa figyelmeztetést adott ki a magyarországi választásokkal kapcsolatban

- Advertisement -

Volker Türk, az ENSZ emberi jogi főbiztosa figyelmeztetést adott ki a magyarországi választásokkal kapcsolatban, mondván, hogy az ország az autokráciába és a tekintélyelvűségbe süllyedés jeleit mutatja – írja az Euronews.

A főbiztos az Emberi Jogi Tanácsban tartott beszédet, amelyben Magyarországot olyan állam példájaként említette, amely elfordult a liberális demokráciától egy keményebb, korlátozóbb politikai modell javára.

Szerinte a „választások formális struktúrája” még mindig létezik Magyarországon, a polgári szabadságjogok csökkentek, mivel a hatalom a kormány kezében összpontosult, miközben az igazságszolgáltatás gyengült, a média szabadsága pedig „erodálódott”, ezért aggodalmát fejezte ki a június 9-i önkormányzati és EP-választással kapcsolatban.

Beszédében megemlítette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2010-es hatalomra kerülése óta folyamatosan szigorította hatalmát az ország felett. A különböző összeesküvés-elméletekre és megcáfolt állításokra is hivatkozott a nyugati vezetésű internacionalizmus és különösen a migráció elleni programja szolgálatában – fogalmazott a főbiztos.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...