fbpx

FRISS HÍREK

Az Orbán-kormánynak egyetlen női tagja sincs, ezzel nagyon szűk csoportba került a világ országai közül

- Advertisement -

Az Orbán-kormány és vele együtt Magyarország a világ országainak egy nagyon szűk csoportjába került akkor, amikor 2023 nyarán Varga Judit az európai parlamenti választási kampányra hivatkozva lemondott az igazságügyi miniszter posztról. Európában nincs rá példa, de a világon is csak nagyon kevés, hogy egyetlen nő tagja sincs a kormánynak.

A 444.hu szerkesztősége nézett utána ennek a jelenségnek, és némi kutakodás után a világ 180 államának parlamentjeit összefogó Interparlamentáris Unió (IPU) 2023 elején kiadott térképét találták meg kiindulási pontként, ezen Magyarország még – egy női kormánytaggal – eléggé alul, de nem a legalsó régióban szerepelt.

A vizsgálódás után végül szűkebb csoportban találta a lap Magyarországot, mint korábban tippelték volna.

A térkép alapján felállított lista szerint Varga távoztával Magyarországon egyetlen nő sem maradt a hatalom közelében, ugyanekkor azonban az előzőleg nulla nős Örményország vagy Nauru kormányának arányai is megváltoztak, ezeken a helyeken neveztek ki miniszternőket.

Hasonló cikkünk:  Egy hónap alatt 143 millió forintot tapsolt el a Megafon facebookos hirdetésekre

Íme a lista, ahol nincs női tagja a kormánynak:

  • Szaúd-Arábia,
  • Jemen
  • Afganisztán
  • Pápua Új-Ginea,
  • Vanuatu

A lap szerint lehet arról vitázni, hogy mennyi értelme van a női kvótáknak, és bőven találni példákat arra, ahol az egy szem női kormánytagra a nőjogi minisztériumot vagy a családügyi tárcát bízták, de ezekkel a kitételekkel együtt is erős, hogy milyen mezőnybe került Magyarország.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...