fbpx

FRISS HÍREK

Elhunyt Nagy Zsolt, a KTE futballcsapatának korábbi ikonikus kapusa

- Advertisement -

Életének 55. évében, rövid lefolyású, súlyos betegség után elhunyt Nagy Zsolt, a KTE korábbi kapusa, aki meghatározó tagja volt a 2008-ban a másodosztályban bajnoki aranyat nyert csapatnak. A gyászhírt a klub tette közzé.

„Nagy Zsolt karrierje Székesfehérváron indult el 1981-ben, ahol olyan Vidi legendáktól tanulhatott, mint Disztl Péter és Koszta János. Megszállott volt saját bevallása szerint is, hatalmas motivációval és lelkesedéssel igazolt Kecskemétre 19 évesen a KSC-hez 1987-ben, ahol felnőtt karrierje első éveit töltötte. Mint később kiderült, új otthonra is lelt ezzel a döntéssel” – áll a KTE megemlékezésében.

Nagy Zsolt egy mezőtúri és egy szegedi kitérő után került Tiszakécskére, ahol hatalmas sikert elérve az NB I-ig is eljutott az együttessel, 22 mérkőzésen kapott a legmagasabb osztályban lehetőséget. Ezt követően visszatért Kecskemétre, és itt egy csongrádi és egy kiskunhalasi időszakot leszámítva egészen 2008 nyaráig védett.

Hasonló cikkünk:  Nekiment a tanulóvezetőnek a gyorshajtó, és lelökte az útról

„Ahogy a legtöbben emlegették, ‘Sas’ 40 évesen jutott el a csúcsra a KTE színeiben, hiszen a nagy tavaszi menetelés során minden győztes bajnokin védett a történelmi bajnoki címig és feljutásig vezető úton az NB II-ben.”

Pályafutását Ladánybenén fejezte be, majd kapusedzőként találta meg a helyét a sportágban. Ceglédről indulva szeretett klubjainál segítette végül a kapusok munkáját.

„Tiszakécskén és Kecskeméten is nagyon szerették, legyen szó akár fiatalokról, akár felnőtt hálóőrökről. Az előző idényben tartalékcsapatunk stábjában, idén pedig újra a tiszakécskei NB II-es csapat mellett dolgozott már nagy lelkesedéssel, egészen betegségéig. Klubunk ezúton szeretné őszinte részvétét kifejezni Nagy Zsolt családjának, aki örökre beírta magát a KTE históriás könyvébe. Legenda, akinek emlékét megőrizzük” – zárul a klub gyászhíre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...