fbpx

FRISS HÍREK

Először számolt be a mini-Dubaj építtetője a tervekről

- Advertisement -

„Az Eagle Hills Properties izgatottan várja a Magyarország által kínált lehetőségeket” – nyilatkozta Mohamed Alabbar emirátusi üzletember a Khaleej Times-nak.

A mini- majd maxi Dubajnak becézett, Rákosrendezőre tervezett, ötmilliárd euróból épülő új városrészról beszélt az Eagle Hills Properties tulajdonosa. A beszámolójában már nemcsak Európa legmagasabb tornyáról, de egy tervezett bevásárlóközpontról, valamint egy részben elhagyott vasútállomás fejlesztéséről is ír.

Mint ismert, Mohamed Alabbar volt az építtetője korábban a világ legmagasabb és Dubaj leghíresebb épületének, a 828 méteres Burdzs Kalifának is.

„Ez egy olyan ország, amelyet jelentős potenciáljáról és gazdag kulturális örökségéről ismerhetünk. Őszinte megtiszteltetés számunkra, hogy partneri viszonyt alakítunk ki ebben a jelentős fejlesztésben” – fogalmazott Magyarországról Mohamed Alabbar.

Hasonló cikkünk:  A költségvetés szinte romokban, mégis ezermilliárdok mennek el állami cégek támogatására

A befektető szerint a projekt túlmutat a puszta ingatlanbefektetésen, azt mondta, projektjük Magyarország történelmi jelentősége, kulturális élete és jövőbeli ambíciói iránti mély tiszteletüket és csodálatukat is mutatja. Szerinte a projekt nemcsak teljesíti, de túl is szárnyalja majd az elvárásokat.

Szijjártó Péter „zászlóshajó projektnek” nevezte a fejlesztést: „Ez a hatalmas városfejlesztési projekt új lendületet ad nemcsak a két ország együttműködésének, de Budapest fejlődésének is, hiszen nem csupán új, modern városnegyed épül, hanem komplex turisztikai, gazdasági, üzleti és sportfunkciókkal rendelkező nagy városfejlesztési beruházás történik.”

Az új városrész terve nem nyerte el a főváros és a környező kerületek osztatlan tetszését, amik sokmilliárdos infrastrukturális fejlesztéseket is kérnek cserébe. A terület kiürítése már meg is kezdődött.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...