fbpx
24.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Folyóba omlott kerékpárút, feljelentéseket ígérő kórházi főigazgató: a szabad vidéki magyar média heti sajtószemléje

- Advertisement -

Bodrogba omlott a kerékpárút Borsodban, Tiborcz István érdekeltségének vadonatúj, ötcsillagos szállodája lett Szombathelyen. A szolnoki kórház főigazgatója nehezményezte, hogy a közösségi médiában gyalázkodó kommentek formájában egyre több támadás éri kollégáit, és kijelentette, amikor inzultus éri a kollégáit, feljelentést tesznek. A KecsUP két, Kecskeméten élő ázsiai vendégmunkással beszélgetve próbálta kideríteni, miért jönnek hazánkba 8-9 ezer kilométerről. Többek között ezek a témák érdekelték ezen a héten a Budapesten kívüli független újságok szerkesztőségeit és olvasóit.

Borsod24: A Bodrogba omlott kerékpárút

Rájár a rúd a borsodi közlekedési beruházásokra. Azt követően, hogy kiderült, több hónapra lezárják a közel 200 milliárd forintért épített M30-as autópálya egy szakaszát, mert megcsúszott és szétmállik a burkolat, pár napja arról érkezett hír, hogy a nemrég átadott, kétmilliárdos kerékpárút omlott a Bodrogba. A szakemberek attól tartanak, hogy ez csak egy hosszabb negatív folyamat első állomása, hiszen már a közút egyik felét is le kellett zárni, jelzőlámpa irányítja a forgalmat – tudósít a Borsod24.

Debreciner: A város polgármestere a kommunizmus áldozatait használta fel a kegyelmi botrányra reagáló Fidesz-narratíva építésére

Papp László fideszes városvezető a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja kapcsán azt hangsúlyozta a debreceni hivatalos eseményen, hogy nem lehet hatalmat bízni a „baloldalra”, mert sosem vállalnak felelősséget a tetteikért. Papp a beszédében alkalmat talált, hogy rákapcsolódjon arra a narratívára, amelyet Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit korábbi igazságügy-miniszter kegyelmi botrányban játszott szerepe miatti lemondása óta hangoztatnak a fideszes politikusok. Ez nagyjából úgy foglalható össze, hogy a „jobboldali” politikusok vállalják a felelősséget a tetteikért, szemben a „baloldallal” – ismerteti a Debreciner.

Enyugat.hu: Most mindenkinek fontos lett a gyermekvédelem – a soproni közgyűlésnek is

„A gyermekeinket a pedofil bűncselekményekkel és visszaélésekkel, valamint a gerderpropagandával szemben is meg kell védenünk az intézményeinkben” – hozott össze két, egymással minden tekintetben összeférhetetlen fogalmat Sopron képviselő-testülete. Az Enyugat.hu tudósítása szerint a vitában az egymásra mutogatás dominált: melyik pártnak van és volt nagyobb felelőssége a kirobbant botránnyal kapcsolatban. Nem volt szó a soproni gyermekvédelmi intézményekről és a nehézségeikről sem, és arra sincs válasz, hogy kerül egy kalap alá a pedofília és a genderkérdés.

KecsUP: „Szerettem volna jobbá tenni az életemet” – két Kecskeméten dolgozó ázsiai vendégmunkással beszélgettünk

Régóta központi téma a harmadik országbeli – fülöp-szigeteki, indiai, vietnámi, mongol, kirgiz – munkavállalók magyarországi foglalkoztatása. A KecsUp két cikkben részletesen foglalkozott a témával, szakembereket és valódi érintetteket megszólaltatva. Első cikkünkben annak jártunk utána, hogy a 2023 decemberi törvényi változtatás után Kecskeméten hogyan változott a vendégmunkások száma és helyzete. Majd egy mianmari baptista lelkésszel és egy laoszi angoltanárral beszélgettünk arról, hogy miért jöttek Kecskemétre, hazájuktól 8–9 ezer kilométerre dolgozni.

Nyugat.hu: Megnyílt Sárvár új luxusszállodája, ami Tiborcz István egyik ernyőmárkájához tartozik

A Booking.com vagy a Szállás.hu kínálatában egyelőre nem szerepel a sárvári Melea hotel, de a szálloda honlapján már működik a saját foglalási rendszer, és az épület előtti parkolóban is áll már néhány autó – írja a Nyugat.hu.

Hasonló cikkünk:  Maximális védelem az ablakok beázása ellen

A 3,5 hektáron elterülő, 83 szobás épület már a második ötcsillagos szálloda a gyógyvizéről ismert, mindössze 15 ezres Vas megyei kisvárosban. A 2,5 milliárd forintos állami támogatást kapott hotelhez eredetileg nem vezetett út, ezért a magyar állam tulajdonában lévő, a kórházhoz tartozó szomszédos területet a befektetők megvették és azon keresztül építették meg azt. Ehhez lebontották a proszektúrát, a kerítést és a raktárépületet is.

Szabad Pécs: 130 gyerek ebédje

Egy körülbelül 900 fős baranyai faluról, Versendről írt cikket a Szabad Pécs. A halmozottan hátrányos helyzetű településen élő 130 óvodás és iskolás gyermek közétkeztetése nincs rendben, fizetési gondok miatt. Az állítólag jó fideszes kapcsolatokkal bíró polgármester elérhetetlen volt a pécsi lap számára, helyette ellenlábasa szolgált információval. Azt viszont még nem tudni, hogyan oldódhat meg az ügy, s hogy a bíróság által elmarasztalt polgármester miért lehet még vezetője a falunak.

Szegeder: A lengyel város, ami a trendekkel szembemenve görbítette el demográfiai mutatóit

„Nagyon szeretem ezt a várost, sosem terveztem, hogy elköltözök” – mondja egy februári szerda délelőttön a húszas éveiben járó Simon, aki a lengyelországi Rzeszów egyik csöndes kis belvárosi kávézójában dolgozik. A szlovák határtól nagyjából 70, az ukrántól pedig 80 kilométerre fekvő Rzeszów (ejtsd: zsesuf) népesség tekintetében évekkel ezelőtt sokkal rosszabb helyzetből indult mint Szeged, az elmúlt évtizedekben mégis jelentős népességnövekedést ért el. A Szegeder annak járt utána, mi a titka a lengyel városnak.

Szol24: Aki rosszat szól a szolnoki kórházról, azt feljelenti a vezetőség

Bár a főigazgató tökéletesen tisztában van azzal, hogy a kritikák egy része jogos, ők is hibázhatnak, és van egy határ. Ez derült ki a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, a megyei irányító kórház főigazgatója beszédéből a napokban – írta meg a Szol24. A vezető nehezményezte, hogy a közösségi médiában gyalázkodó kommentek formájában egyre több támadás éri kollégáit. „A magyar társadalomnak van egy jogos igénye az egészségügyi ellátórendszerrel kapcsolatban. De mi is hibázhatunk, és egy új gyakorlatnak megfelelően bármikor, amikor inzultus éri a kollégákat, feljelentést teszünk” – jelentette ki Piroska Miklós.

Veszprém-kukac: Élelmiszer-biztonság – ez nem Amerika

Folyamatosan azt halljuk főleg amerikai hírforrásokból, hogy nem egészséges a nagyipari élelmiszertermelés, de a kistermelői áru is tartalmazhat káros anyagokat. Na de mi van Európában? Magyarországon a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felel a magyar élelmiszerlánc felügyeletéért. Az Európai Unió területén sokkal szigorúbbak a szabályok, az egész élelmiszerláncot ellenőrzik a termelőtől a feldolgozón át az üzletekig. Amerikában az egyik probléma, hogy csak az élelmiszeripart és a vágóhidakat tesztelik, a farmokat nem. A Veszprém-kukac a Nébih illetékeseit megkeresve oszlatta el a kételyeket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...