fbpx

FRISS HÍREK

Gyurcsány szerint nagy a nyomás a rendőrségen, hogy ellenzéki politikusok ellen lépjenek fel

- Advertisement -

Gyurcsány Ferenc szerint nem az első és nem az utolsó Varju László és Fekete-Győr András ügye. Még meglévő rendőrségi források is azt állítják, hogy iszonyatos a nyomás rajtuk a kormány környezetéből, a kormányzó párt környezetéből, hogy ha kell, ha nem, indítsanak eljárásokat ellenzéki politikusok, kerületek, városvezetők ellen – mondta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke csütörtökön közzétett videóüzenetében.

Gyurcsány hozzátette, hogy az elmúlt napok történéseit figyelve úgy látja, hogy ez „nagyon egyértelmű és nagyon világos”. Nem olyan országot akarnak – szögezte le-, ahol az igazságszolgáltatás „a hatalom hazug szolgálatába” szegődik.

Nem végtelenek egy ellenzéki párt eszközei, a DK pedig használni fogja, amije van, hogy megvédjék a kollégáikat. Azt mondta, a bűnösnek bűnhődni kell, de annyit nem érhet egyetlen hatalom sem, hogy „ártatlan embereket cibáljanak meg”.

A volt miniszterelnök utalva a kormányzó erőként tevékenykedő politikai ellenfeleire úgy fogalmazott, hogy „nem engedjük, hogy ártatlanokat, tisztességes embereket, családokat hurcoljanak meg csak azért, mert nem képesek elengedni a hatalmat”.

A Fővárosi Ítélőtábla februárban az MTVA-székházban történt dulakodással összefüggésben testi sértés, illetve választási csalás miatt másodfokon is elmarasztalta, és pénzüntetésre ítélte Varjú Lászlót, a DK országgyűlési képviselőjét. Varju szerint törvénysértő ítélet született.

Hasonló cikkünk:  Elstartolt a kecskeméti kampány, mutatjuk, kik jelentették be eddig a polgármesterjelöltjüket

Február közepén felfüggesztett börtönbüntetést kapott másodfokon Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke és Szarvas Koppány Bendegúz önkormányzati képviselő hivatalos személy elleni erőszak miatt.

A két politikus ellen a 2018. december 12-i, és 13-i, a túlóratörvény elleni, Kossuth téri tüntetések miatt emeltek a vádat, mert a gyanú szerint füstgránátokat dobáltak a rendőrök felé. Az eljárás során a két politikus nem tagadta a dobálást, azt viszont igen, hogy az eldobott tárgy füstgránát lett volna.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...