fbpx

FRISS HÍREK

Kiélezett küzdelem mellett 3 pontot vitt a Fehérvár

- Advertisement -

Az NB1 23/24 szezon 25. fordulójában a KTE a Vidit fogadta hazai pályán. A kérdés az volt, hogy a KTE folytatja e a 24-es évben eddigi veretlenségét és, hogy a Vidi megszakítja e veretlenségi sorozatát.

A mérkőzés előtt mindkét kapitány nyilatkozott. Szabó István kiemelte, hogy nem véletlenül került be 3 játékos is a válogatott keretbe. A csapat játékát sem sérülés, sem eltiltás nem nehezítette. Kilenc fordulóval a vége előtt nincs veszélyben a bennmaradás.

– A Vidi a tabellán előttünk áll. Az idei éveben nem remekeltek, de az őszi szezonban sziporkáztak, ennek ellenére okozhatunk meglepetést. Mindkét csapat szenvedéllyel focizik. A fiatal szabály szerint kénytelenek voltunk a Kisvárda elleni kereten változtatni. Szabó, Szűcs, Szendrei kapott így lehetőséget – fogalmazott a mester.

A Videoton edzője a mérkőzés előtt azt mondta, hogy a 24-es év nem indult felhőtlenül számunkra, de előre tekintenek. Az UTE elleni vereség volt a legnagobb csalódás, viszont azóta fejlődött a védelem, és a 16-oson belüli helyzetekre is jobban koncentrálnak.

A mérkőzés képe a kezdetektől kiegyenlített játékot mutatott. A KTE dominált, ha csak kis fölénnyel is. Remek formában játszott Horváth Krisztofer, aki az előző meccsen is mindhárom gólból kivette a részét. Két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A kiegyensúlyozott játék és a kecskeméti szurkolótábor hangos skandálása ellenére a Fehérvár szerzett vezetést. Pedig a 14. percben ajándék szöglethez jutottunk, amit zsinórban még kettő követett. Ezeket nem tudtuk kihasználni. Volt még fejes próbálkozás, de egy kavarodás után ez is kimaradt. A 32. percben egy meglepő helyzet következtében megszerezte a vezetést a Fehérvár. Christensen beadását Bese kényszerítőzte vissza, amit a Norvég klasszis remek helyezéssel a kapuba juttatott.

Hasonló cikkünk:  A sztrájktól sem zárkózik el a Mercedes gyárral bértárgyaló szakszervezetek egyike

A második félidő nagy része a szabálytalanságokról szólt. A bíró kénytelen volt sárga lapokat osztogatni, de a játék képe nem változott. Az 50. percben Lukács szögletből való beadása révén még Katona Levente egyenlíthette volna, de ez sajnos kimaradt. Még egy gyanús les helyzet is kialakult az 58. percre, de Horváth Krisztofer megmozdulását a partjelző is szabálytalannak ítélte, így elmaradt az egyenlítés. A cseréket követően sem változott a játék képe, és a 7 perc hosszabbítás sem volt elég az egyenlítésre, így a Fehérvár 3 ponttal térhetett haza.

A további forduló mérkőzései után a KTE a 6. helyre csúszott vissza a tabellán.

Varga Bence a meccs végén úgy nyilatkozott, hogy a játék képe jól nézett ki és jó úton haladnak a jövő tekintetében.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...