fbpx

FRISS HÍREK

Kocsis Máté be akarta támadni Magyar Pétert, ehelyett öngólt lőtt

- Advertisement -

Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető és a Kormányzati Tájékoztatási Központ is próbált beleszállni Magyar Péterbe, miután Varga Judit volt férje szerdán négyórás vallomást tett az ügyészségen, majd az erről szóló sajtótájékoztatóján ismét rogánozott – írja a 444.hu.

Magyar többek között a Völner-Schadl–ügy nyomozati okiratainak manipulálásával vádolta Rogánt, illetve embereit.

Ahogy a lap fogalmaz, Kocsis akkorát lendített, hogy bevigye az orbáni értelemben vett kokit, sallert és nem baráti tarkón legyintést, hogy mint egy klasszikus börleszkben, oda ütött, ahová aligha akart.

A fideszes politikus az ATV-én nyilatkozott: „Magyart elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit…”

Kocsis Máté szerint tehát természetes, és a Fidesz politikai rendszerében normális dolog a nepotizmus, vagyis az, hogy valaki hatalmi, döntéshozói pozícióba kerüljön, előnyöket élvezzen pusztán családi (vagy baráti) alapon.

A gond az, hogy ezek szerint a kormányban és a Fideszben évekig eltűrték, hogy valaki azért vezet egy nagy állami céget, mert a felesége elintézte azt neki – Kocsis pedig észre sem vette, hogy ezzel öngólt lő.

Hasonló cikkünk:  Lehet-e profin csempére csempézni?

Viszont Kocsis érvelésében van némi döccenő, ha az idővonalat nézzük: 2018 májusában lett Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, majd 2019 júliusában nevezték ki igazságügyi miniszterré. Magyar Péter 2018 szeptemberében vette át az állami MFB EU Jogi Igazgatóságának vezetését, tehát a felesége ekkor már valóban négy hónapja államtitkár volt.

Azonban egy hónappal azelőtt lett Magyar a Diákhitel Központ vezérigazgatója (2019. június 8-án), hogy a felesége 2019. július 11-én átvette az igazságügyi tárca vezetését. Ezzel formálisan Varga lett az egyik legerősebb ember a kormányban, már persze abban a mozgástérben, ahol végül minden érdemi döntés Orbán Viktoré. Tehát Magyar 2019 nyári vezérigazgatóvá kinevezése már bőven történhetett úgy, hogy tudni lehetett: a feleségéből hamarosan miniszter lesz.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...