fbpx
19.4 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Kövér László megúszta, nem neki kell aláírnia Svédország NATO-csatlakozását

- Advertisement -

Lezsák Sándor, az Országgyűlés ideiglenes elnöke szombaton aláírta Svédország NATO-csatlakozásról szóló országgyűlési döntést, így minden akadály elhárult a skandináv ország ratifikációja elől – írja a 444.hu.

A magyar országgyűlés volt az utolsó a tagállamok között, amely jóváhagyta a döntést, a képviselők február 26-án szavazták meg Svédország NATO-csatlakozását. A ratifikációval egy napon választott új köztársasági elnököt is az országgyűlés, Sulyok Tamás személyében.

Az országgyűlés ideiglenes elnöke több nap késéssel március 2-án írta alá a törvényt, majd továbbította a jogszabályt a köztársasági elnök hivatalához. A köztársasági elnöknek innentől számítva öt napja van kihirdetni a törvényt.

Sulyok Tamás március 5-én foglalja el hivatalát, így az ötnapos határidő már az ő mandátuma idején jár majd le, vagyis nem Kövér László ideiglenes államfőnek kell aláírnia amit ellenzett. Ő soha nem békélt meg igazán Svédországgal: ősszél még azt is lenyilatkozta, hogy a svédek gyűlölik hazájukat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...