fbpx
7.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Lánczi Tamás: nem érti a demokráciát, aki fél a Szuverenitásvédelmi Hivataltól

- Advertisement -

Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt a hazaárulásról, ami szerinte „egyszerre erkölcsi, jogi fogalom, ugyanakkor büntetőjogi kategória is, ezek pedig gyakran összemosódnak a köznyelvben” – írja a 444.hu az MTI-re hivatkozva.

Ez a kategória sosem lett kipróbálva a rendszerváltás után, valamint Lánczi szerint a problémát az okozza, hogy „nem tudjuk, hogy ennek a büntetőjogi kategóriának mi a tartalma, ugyanis a jogalkotó nagyon szűkszavúan fogalmaz.”

A Szuverenitásvédelmi Hivatalról elmondta, hogy céljuk a demokratikus párbeszéd elmélyítése, ahol „elemzéseket készítenek, vizsgálnak és feltárnak, a vizsgálati eredményeket pedig jelentésben teszik közzé”.

Kiemelten figyelik majd az európai parlamenti és önkormányzati választásokat, mert Lánczi szerint okultak 2022-ből, amikor is „rejtett módon, ügyeskedve, a magyar pártfinanszírozási szabályokat kijátszva, külföldről milliárd forintokkal próbálták meg befolyásolni a magyar választást”.

Elmondta, hogy a hivatalt a szabad információszerzés joga illeti meg, így állami szervektől, magánszemélyektől, magánszervezetektől is bekérhetnek adatokat vizsgálatra, elemzésre. Ennek alapján tehetnek megállapításokat, amiket az érintettek tudomására hoznak, akik észrevételt tehetnek, és a hivatal ezek után hozza nyilvánosságra a jelentését.

Hasonló cikkünk:  Egy orosz diszkontlánc Magyarországon is terjeszkedne, 200 üzlettel számolnak három éven belül

„Ha valaki ettől fél vagy azt gondolja, hogy ez veszélyt jelent a demokráciára, akkor az a demokráciának a lényegét nem érti”.

Jelenleg még zajlik a február elsején létrejött Szuverenitásvédelmi Hivatal felállítása, június-július körülre befejeződik a hivatalépítés – mondta Lánczi Tamás.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...