fbpx
24.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Másodszor sem sikerült Pintér Sándort meghallgatni a gyermekvédelemről

- Advertisement -

Már másodszor szerette volna az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága meghallgatni Pintér Sándor belügyminisztert a gyermekvédelmi intézményrendszer, azon belül is főként a gyermekotthonok helyzetéről. A miniszter viszont újfent nem jelent meg.

Az ülés előtt javaslatot nyújtott be a kormánypárt, hogy ne legyen ilyen meghallgatás. Ezt el is fogadták, így nem tudták meghallgatni sem Pintért, sem pedig a Belügyminisztérium képviselőjét. A témában először február végén akarták meghallgatni Pintért, de az ülésen nem vett részt sem ő, sem a fideszes képviselők.

A kegyelmi botrány miatt került előtérbe a gyermekvédelem. Novák Katalin és Varga Judit lemondásával a kormány gyakorlatilag befejezettnek tekintette a felelősök keresését. Azonban a gyermekvédelmi rendszerrel már évtizedek óta súlyos problémák vannak: bizonyítható, hogy a legmagasabb szintekig is eljutottak a jelzések az intézmények tűrhetetlen állapotáról, a kormány és a kormánypártok mégis folytatták az ágazat kivéreztetését.

Hasonló cikkünk:  A kormánypárti média tavaly is sorra bukta a sajtópereket

A héten egy kormányrendelettel vezették be a szigorú pszichológiai alkalmassági vizsgálatot a gyermekvédelmi intézményvezetők és helyetteseik kinevezésének és foglalkoztatásának feltételéül. Emellett azt ígérték, hogy egy törvénymódosítással az egyházi intézményekre is érvényes lesz.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...