fbpx

FRISS HÍREK

Nekiment a tanulóvezetőnek a gyorshajtó, és lelökte az útról

- Advertisement -

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy 35 éves férfival szemben, aki 30 helyett 55-60-nal ment a Dózsa György úton, figyelmetlenül váltott sávot, aminek az lett a vége, hogy előbb egy tanulóvezetőnek, majd egy másik gépkocsinak ütközött. A baleset következtében a tanulóautóban ülő oktató súlyos sérüléseket szenvedett.

Az eset még 2022. október 17-én történt, a járási ügyészség most emelt vádat az ügyben – tudtuk meg dr. Kövecs Mátétól, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől.

A vádlott egy 35 éves kecskeméti férfi, aki az említett napon – egyébként hétfő volt – a délelőtti órákban Kecskemét egyik négysávos útján az előírt 30 km/órás sebességkorlátozás helyett mintegy 55-60 km/óra sebességgel vezette autóját a belső sávban. Át akart menni a külső sávba, csakhogy a manőver megkezdésekor figyelmen kívül hagyta a külső sávban előtte szabályosan közlekedő tanulóautót.

Hasonló cikkünk:  Mit gondolnak a kecskeméti politikusok a Magyar Péter jelenségről?

A vétkes sofőr autója is sérült / Fotó: fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Hogy elkerülje az ütközést, a vádlott balra kormányzott, de az ügyészség szerint sebességtúllépése miatt már nem tudta megakadályozni a balesetet. 25-30 km/óra sebességgel hátulról nekiütközött a tanulóvezetőnek, aki emiatt az útpadkán keresztül egy fának csapódott. A vádlott ráadásul még kiment a belső sávban előtte haladó autó bal oldalának is.

A baleset következtében a gépjármű oktató súlyos sérüléseket szenvedett.

A Kecskeméti Járási ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a férfit, az ügyet a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalja majd.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...