fbpx

FRISS HÍREK

Nyilvánosságra került Magyar Péter beígért hangfelvétele, kiderül majd mire lesz elég

- Advertisement -

Ahogy azt előre lehetett tudni, kedd reggel megjelent Magyar Péter hangfelvétele. Magyar annyit árult el előzetesen erről, hogy exfelesége, Varga Judit arról beszélt neki, hogy egy maffiakormányban van, amiből nem lehet kiszállni.

Magyar a felvételt 2023 januárjában készítette az otthonukban, mert úgy érezte, hogy ebből a beszélgetésből rögzítenie kell valamennyit, mert ezzel meg tudja majd védeni a családját. Állítása szerint azért hozta most nyilvánosságra, mert ezzel meg tudja menteni az országot a kormánytól.

Magyar szerint a bizonyíték nyilvánosságra kerülése után a kormánynak és a legfőbb ügyésznek nem marad más választása, mint hogy lemondjon.

„Hogy ezt megteszik-e, az nyilván az ő döntésük. Ha igen, akkor még marad esély arra, hogy a Fidesz becsületes része átmentsen valamit későbbre a polgári Magyarország ideájából. Ha nem, akkor azt teszik a jobboldallal, amit anno az őszödi beszéd után Gyurcsány Ferenc tett a saját pártjával.”

A felvétel kapcsán Magyar előzetesen azt mondta, hogy a felvételből ki fog derülni, hogy Varga Judit első kézből kapott információkat a Völner–Schadl-ügyről, és a beszélgetésben Rogán Antal neve is szóba kerül. A felvétel alig két perces, Magyar és Varga párbeszéde hallható rajta.

Varga: „Annyi, hogy a Dani menjen át az ügyészségre, és kérdezze meg, hogy milyen…”
Magyar: „Ja, hogy mi van meg?”
Varga: „Mert náluk is van egy példány ezekből.”
Magyar: „És ti nem láttátok, vagy a sajtó meg már látta.”
Varga: „Hát, sőt már valószínűleg odaadták, és elvileg ők ezt anno átnézték.”
Magyar: „Mármint a Rogánék?”
Varga: „Igen, semmi rossz nincsen. (…) Persze, magukat kihúzatták. Javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni, de azt nem mind tartották be”.

Magyar erre visszakérdezett, hogy akkor Varga embere – feltehetőleg az emlegetett Dani – menjen be, és nézze meg újra az iratokat? Varga erre úgy felelt, hogy „az a baj, hogy új dokumentumok is vannak benne”, mert a vádemelésig új dokumentumok is keletkeznek az ügyben, mert „folyamatosan hallgatják őket” a vádemelésig – itt feltehetőleg az ügy gyanúsítottjairól és a lehallgatásukról beszélnek.

Hasonló cikkünk:  A tőzsde helyett Putyintól vesszük a gázt - ez két év alatt 564 milliárdos kárt okozott Magyarországnak

Magyar erre visszakérdezett, ha Schadl György Rogán embere volt, akkor „miért nem mentették meg?” Varga erre úgy felelt: „Nem volt több lehetőségük, ez a nagy probléma”.

Völner Pálról ezt mondta Varga: „Egyre durvábban gyűltek az izék, a bizonyítékok, és akkor szóltak a Völnernek, hogy hagyja abba, nem hagyta abba.” Varga állítása szerint már 2021 tavaszán szóltak Völner Pálnak, az ő akkori helyettesének a nyomozásról.

Magyar szerint ezzel a felvétellel ezeket az állításait tudja bizonyítani:

  • Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt.
  • A kormány már a korrupcióval vádolt Schadl György őrizetbe vétele előtt tudott arról, hogy megfigyelik Völner Pált, és erről tájékoztatták is a volt igazságügyiminiszter-helyettest.
  • Rogán Antal és/vagy az emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták az ügyészségi iratokat, ami szerinte annyit jelent, hogy vagy kivettek vagy kihúztak belőle, vagy megmásítottak benne dolgokat.

Magyar azt állította, az információi részben volt feleségétől, Varga Judit akkori igazságügyi minisztertől, részben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől származnak.

Orbán Viktor röviden úgy nyilatkozott, ő kormányzati ügyekkel foglalkozik, nem pedig tévésorozatokkal. A miniszterelnök legfontosabb minisztere, a Schadl-Völner-iratokben fel-feltűnő Rogán Antal pedig csak megismételte, amit már korábban is állított, hogy soha nem találkozott Schadl Györggyel.

via Telex

Frissítés: Facebook-bejegyzésekben nyilvánulnak meg a történet szereplői.

Varga Judit így reagált: Döbbenet. Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve.”

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt írta a közzétett hangfelvételre:

„Sok hűhó semmiért. Kipukkadt a lufi! Egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez. Magyar Péter az új Márki-Zay! Csak annyi különbség, hogy Márki-Zay Péter nem terrorizálta a feleségét!”

 

Magyar Péter viszont válasza exfelesége bejegyzésére:

„A volt feleségem… kirakta a Rogán Antal által előre megírt hazugsággyűjteményt az ügyészségi meghallgatásomra időzítve” – írta ezt a meghallgatása alatt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...