fbpx
11.5 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Orbán pszichoterápiát javasol annak, aki Putyin kutyájának nevezi őt

- Advertisement -

„Erre pszichoterápiát javasolnék. Ez nem politikai vita” – mondta törökországi látogatása során Orbán Viktor arra reagálva, hogy gyakran nevezik Putyin kutyájának vagy trójai falónak.

A magyar miniszterelnök az Antalyai Diplomáciai Fórum (ADF) egyik pódiumbeszélgetésén arra is felhívta a figyelmet, hogy „az egész világnak, de Magyarországnak különösen fontos, hogy véget érjen a szomszédban zajló háború”. Leszögezte, „ő nem ukrán szemüvegen vagy Putyin szemüvegén át szemléli az ukrajnai háborút, hanem magyar szemüvegen keresztül”.

Az eseményen arról is kérdezték Orbánt, hol látja a magyarok helyét Európában, amire csak annyit felelt: „Ha valaki magyar, akkor európai is.” Elmondta, hogy nem lép ki Magyarország az Európai Unióból, viszont mindig a „nemzeti érdekeket fogja előtérbe helyezni, ami miatt vannak konfliktusok”.

Szerinte jelenleg egy „progresszív, liberális ideológián alapuló Európa létezik”, ahol „Isten nem része a politikai megfontolásoknak. A nemzet és a nemzeti büszkeség gyanús, rossz, furcsa, kukába vele! A családi értékeket nem tisztelik, mert család nem létezik már Európában”. Elmondása szerint célja, hogy a konzervatív tábor kerüljön többségbe az EU-ban, és bízik abban, hogy a nyári EP-választásokat követően nagyobb erővel képviselteti majd magát a jobboldal.

Hasonló cikkünk:  Az európai parlamenti választások után erősödhet a szélsőjobboldal, de még mindig többségben lesznek az Európa-barát pártok

A magyar uniós elnökség kapcsán Orbán közölte, hogy Magyarország egyik prioritása a balkáni bővítés lesz, emellett pedig az európai versenyképesség kap majd hangsúlyt 2024 második felében, amikor Magyarország lesz az Európai Unió Tanácsának elnöke.

Orbán Viktor a nap folyamán kétoldalú megbeszélést is folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel. Erről közösségi oldalán is posztolt, amelyből kiderült, hogy nem egyedül indult útnak, vele tartott Nagy Márton, Szijjártó Péter és Schmidt Mária is.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...