fbpx

FRISS HÍREK

Hiányolják a közbiztonságot a kecskeméti Mezei utcában (videó)

- Advertisement -

A kecskeméti Mezei utca környékének lakói nagy reményekkel várják a júniusi önkormányzati választásokat a nemrég történt késes támadás után. Az itt lakók úgy érzik, hogy folyamatosan romlik a közbiztonság. Néhány hete két férfi szóváltása késelésig fajult, amibe egyikük a kórházba szállítás után belehalt. A konkrét eset mellett több egyéb aggodalomra okot adó dolgok zajlik a környéken, drogterjesztés, prostitúció és betörések nehezítik a mindennapokat.

Megkérdeztük az itt élőket, hogy milyennek látták régen a városrészt, és most mit tapasztalnak.

A folyamatos rendőri jelenlét sem tántorítja el a „rosszfiúkat”

Egy neve elhallgatását kérő fiatal lány mesélte, hogy az egész gyermekkorát és fiatalságát itt töltötte. Szülei nagyon vigyáztak rá és a testvéreire. Soha nem engedték ki őket sötétedés után, még boltba sem mehettek egyedül. Az eltelt időszakban talán a COVID-19 járvány során voltak a legcsendesebbek az utcák – mondta. Hozzátette: van olyan itt lakó, aki rendszeresen élvezi a büntetésvégrehajtás „vendégszeretetét”, mert amint újra itthon van, azonnal bajba is kerül. De állandó gondot jelentenek az illegális szerekkel kereskedők is.

Hasonló cikkünk:  Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

Forgatásunk alatt többeket sikerült megszólaltatnunk, de nem akart mindenki kamera elé állni. Egybehangzóan az volt sokak véleménye, hogy amikor még Szeberényi Gyula Tamás (Fidesz) látta el a képviselői feladatokat, volt kommunikáció a lakókkal, és közösen próbáltak megoldást találni a romló közbiztonságra. Viszont az új képviselőt, Jánosi Istvánt (Fidesz), aki időközi választáson került megválasztásra, nem, vagy alig ismerik. Egyikük megjegyezte: a megválasztása óta nem sokat járt a politikus a problémás területen.

Egy nemrégiben a környékre települt vállalkozó azonban egyelőre nem tudott rosszat mondani. Napközben, amikor a munkálatokat végzik nem tapasztalt atrocitást, és még egyszer sem próbálták feltörni az üzletét – írta le a Mezei utca helyzetét.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...