fbpx

FRISS HÍREK

A Lázár János vezette minisztérium láthatatlanná tenné az építkezéseket

- Advertisement -

A Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium április 18-án tette közzé azt a jogszabálytervezetet, ami a Válasz Online szerint lehetetlenné tenné bizonyos tényfeltáró cikkek megírását. A lap szintén április 18-án jelentetett meg egy cikket, amiben arról írtak, hogyan építi be a „Tiborcz-kör” a Svábhegy maradékát, így ezt összekötötte a javaslattal.

Az ÉTDR nevű rendszerből, azon belül is az általános tájékoztatási felületen lehet információkat szerezni az építkezésekről. Itt megtekinthetőek a beadott építési engedélyek, az ezekkel kapcsolatos döntések, és mellékletként le lehet tölteni a tervek egy részét is – írja Facebook-oldalán a lap.

Sok országban közügy, ki, mit, hova épít, Magyarországon az ÉTDR volt az egyik utolsó felület, ahol ezt le lehetett ellenőrizni.

Hasonló cikkünk:  Török Gábor: a Fidesznek, és az ellenzéknek is ártott Magyar Péter színrelépése

A lap szerint a tervezet módosítaná a 312/2012-es kormányrendeletet, és minden olyan passzust törölne belőle, ami az általános tájékoztatási felületről szól. Különösebb indoklás nincs, viszont az fontos kiegészítés, hogy visszamenőleg elérhetetlenné válna minden tartalom.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...