fbpx

FRISS HÍREK

Az Orbán-kormány nem szereti Brüsszelt, mégis EU-s pénzből finanszírozott projekttel dicsekszik

- Advertisement -

A pedagóguspálya „vonzóbbá tétele és bemutatása egy-egy személyes példán keresztül magával hozza a fiatal generáció ösztönzését, hogy ebben az irányban tanuljon tovább” – olvasható az Oktatási Hivatal és a BM honlapján is megjelent új tájékoztatóban, amely az életpályamodellel, annak „a pedagógus hivatásra gyakorolt pozitív hatásával” foglalkozik.

A Népszava megkereste a Belügyminisztériumot (BM), válaszukból kiderült, hogy a továbbtanulás és pályaválasztás előtt álló fiatalok körében, elsősorban pályaorientációs programok keretében tervezi vonzóbbá tenni a pedagóguspályát a kabinet. Ezt pedig a pedagógusok béremelését lehetővé tévő EFOP Plusz uniós projekt is elősegíti.

Az Orbán-kormány magyar és uniós források felhasználásával több mint 100 millió forintból indít kommunikációs kampányt, amelyben többek között az uniós támogatási programban megvalósuló pedagógus-béremelésről tájékoztatják a lakosságot rendezvények szervezésével, a nyomtatott és online médiában, televíziós csatornákon megjelenő tartalmakkal.

Hasonló cikkünk:  A kormány feljelenti a SPAR-t

A projekt nyitórendezvényét március 19-én tartották, ami bár sajtónyilvános volt, a Népszava nem kapott rá meghívást. A kormánypárti média beszámolóiból nem, csak a szaktárca a lapnak küldött válaszából derült ki, hogy a nyitórendezvényen felszólalhatott a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) egyik alelnöke.

Tóth Tünde elmondta a lapnak, nem lepte meg, hogy felszólalását kihagyták a kormányzati híradásokból, ugyanis kritizálta a pedagógusbéremelés ügyében lebonyolított társadalmi párbeszédet, ami szerinte sem formai, sem tartalmi szempontból nem felelt meg az elvárásoknak.

„Egyebek mellett arról beszéltem, az egyeztetéseken nem tudunk megegyezni semmiben, mert a kormányzati tárgyalópartnereink nincsenek döntési helyzetben, előkészítő anyagokat, de még a tárgyalásokról szóló jegyzőkönyveket sem kapjuk meg. Szakmai javaslataink nagy részét pedig nem fogadja el a kormány” – fogalmazott a PSZ alelnöke.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...