fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. május 1., szerda

FRISS HÍREK

Bőröndvásárlás előtti útmutató: minden, amit tudni érdemes

- Advertisement -

Az utazás tervezése során, függetlenül attól mekkora léptékű kiruccanásról is van szó, a megfelelő bőrönd kiválasztása kulcsfontosságú lépés. Az optimális koffer nemcsak megkönnyítheti a pakolást, cipekedést, hanem hosszú távon is kifizetődő befektetéssé válhat. Ez az útmutató támaszként szolgálhat a termékek dzsungelében.

1. A modell mérete és súlya

A legtöbb légitársaság szigorú szabályokat alkalmaz a feladott és a kézi poggyász méretére és súlyára vonatkozóan. Ezért alapvető fontosságú tájékozódni már a vásárlás előtt a legnépszerűbb légitársaságok szabályairól. A kézipoggyászok általában 55×40×20 centiméter méretűek lehetnek, de ez nyilván cégenként változó. A súlykorlátozások is különbözőek, általában 7-10 kilogramm között mozognak. A nagyobb, feladandó bőröndöknél is érdemes a paraméterekre odafigyelni, hiszen a túlsúlyért jelentős díjakat számíthatnak fel. Ez is egy olyan szempontrendszer, ami a CCC széles választékában való böngészést egyszerűbbé varázsolhatja, lévén egyfajta szűrőként is működik.

2. Anyagminőség és tartósság

A bőröndök két fő anyagcsoportra oszthatók: puha és kemény héjúra. A puha héjú alternatívák általában könnyebbek, valamint több zsebbel rendelkeznek, ami megkönnyítheti a csomagolást és az organizálást. A kemény héjú változatok ellenállóbbak a külső behatásokkal szemben, így jobban védenek mindenféle mechanikai sérüléstől. Az anyagválasztásnál lényeges kritérium a koffer várható használata és az, hogy milyen típusú tárgyakat tervezünk benne szállítani.

3. Kerekek és fogantyúk

A négy kerékkel rendelkező bőröndök (spinner) könnyen manőverezhetők, mivel 360 fokban forognak, így nem kell őket megdönteni és húzni. A kétkerekű (upright) változatok robusztusabbak nehéz terepen, például macskakövön. A teleszkópos fogantyú megbízhatósága és állíthatósága is hangsúlyos tényező, hiszen a kényelmes használatot nagyban befolyásolja. A CCC online felületén pár kattintás nyomán végignézhető a számtalan technikai jellemzőt felvonultató típus.

Hasonló cikkünk:  Pénz nincs, csalódott kisbefektetők viszont vannak a milliárdos lélegeztetőgép-biznisszel elhíresült cégnél

4. Biztonság

A bőrönd zárának biztonsága kulcsfontosságú, különösen ha értékes tárgyakat szállítunk. A TSA-zárak (Transportation Security Administration) lehetővé teszik a vámhatóságok számára, hogy speciális kulccsal nyissák meg a bőröndöt anélkül, hogy megrongálnák a zárszerkezetet.

5. Belső kialakítás és extra funkciók

A belső elrendezés és a plusz funkciók, mint például a bővíthetőség, a belső zsebek és a pántok, nagyban leegyszerűsíthetik a csomagolást és a rendezett tárolást. A bővíthető bőröndök különösen hasznosak, ha valaki hajlamos több holmival hazaérkezni, mint amennyivel eredetileg indult. Az ilyen típusú bőröndök egy cipzárral rendelkező részt tartalmaznak, amely lehetővé teszi a modell térfogatának növelését. A CCC üzleteiben személyesen is kipróbálható, hogy mi az, amit ez a fajta bővítési lehetőség kínál a gyakorlatban.

6. Márka és garancia

A neves gyártók által készített bőröndök magas minőséget képviselnek, és hosszú garanciaidőt biztosítanak. Ez hosszú távú megtérülést jelent, hiszen a minőségi verziók jobban ellenállnak a rendszeres használat okozta kopásnak és sérüléseknek.
A garancia borítékolja az esetleges javíttatást, cserét, ám nem mindegy, milyen hosszúságú, illetve milyen esetekre vonatkozik.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...