fbpx

FRISS HÍREK

Fiatal orvosok karrierjét támogató program indul Svébis Mihály emlékére

- Advertisement -

Az egykori főigazgató nevét viselő programban már idén pályázhatnak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban dolgozó fiatal – 40 év alatti – orvosok, többek között tudományos fokozat megszerzésére, külföldi tanulmányútra, képzésre vagy kongresszuson való részvételre.

Két éve, 2022. április 28-án hunyt el dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház néhai főigazgatója, sebész főorvos, címzetes egyetemi docens, Kecskemét, Újhartyán és Dunapataj Díszpolgára, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese. Huszonhat évig, halála napjáig volt a kórház vezetője volt, és huszonöt évig, 1997-es megalapításától kezdve betöltötte a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány kuratóriumi elnöki tisztségét is.

„Elismert orvosi szaktekintély, sebész és tiszteletreméltó, megbecsült vezető volt. Szellemisége, elhivatottsága, közvetlen jelleme, embersége, kivételes személyisége, életszeretete, munkássága és példamutatása emlékezetünkben és szívünkben örökre él.

Dr. Svébis Mihály egyik utolsó kívánsága volt, hogy halálát követően is kiemelt célnak tekintsünk az orvosok szakmai továbbképzését, fejlődésének támogatását, hogy az egészségügy színvonala mindig a legmagasabb szinten, a legújabb nemzetközi trendeket követve valósuljon meg hazánkban, térségünkben” – írta a kórház április 28-án közzétett posztjában.

Hasonló cikkünk:  Róna Péter, a Jobbik EP-listavezetője tartott fórumot Kecskeméten

Facebook/Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

Mint közölték, az alapítvány jelenlegi kuratóriumi elnöke, dr. Horváth Zsolt orvosigazgató és a kuratórium tagjai a néhai főigazgató emlékére – kiemelkedő szakmai munkásságának és hitvallásának szellemi örökségéül – megalapította a Dr. Svébis Mihály Fiatal orvosok karriertámogató programot, amelynek „célja az orvosi humánerőforrás és utánpótlás biztosítása, illetve a magas minőségű, nemzetközi színvonalú, naprakész szakmai munka elősegítése”.

A karriertámogató programra már idén pályázhatnak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban dolgozó fiatal – 40 év alatti – orvosok, tudományos fokozat megszerzése, külföldi tanulmányút, külföldi kongresszuson való előadói és első szerzőkénti részvétel, külföldi egészségügyi szolgáltatónál megvalósuló képzés, illetve ezen programok költségeihez való hozzájárulás érdekében.

A programban évente legfeljebb négy fő részesülhet támogatásban, pályázatonként maximum nettó 1 millió forint összegben.

A pályázatokat három fős bizottság bírálja el, ennek tagjai: Svébis Máté, a névadó családját képviselve, dr. Horváth Zsolt, az alapítvány kuratóriumának elnöke és dr. Sikorszki László sebész főorvos, a kórház általános sebészeti osztályának vezetője.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Szerdán érkezik Magyar Péter Kecskemétre

Kedden és szerdán Bács-Kiskunban folytatja országjárását Magyar Péter. Kecskeméten szerda este 7-kor a Nulla kilométerkőnél mond majd beszédet a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...