fbpx

FRISS HÍREK

Fiatal tehetségek koncertje a Kecskeméti Kodály Iskola dísztermében

- Advertisement -

Egy újraélesztett hagyomány kapcsán rendeztek hangversenyt az iskolában. Fiatal virtuózok csillogtatták meg tehetségüket a közönség előtt. Szólistaként léphettek a tribünre, hátuk mögött a Kecskemét Szimfonikus Zenekar kiváló zenészeivel.

A rendezvény gyökerei egészen 1997-ig nyúlnak vissza, mikor is Gerhát László korábbi zenekarvezető, zongoraművész ötlete alapján létrejött az első hangverseny. Gerhát ezúttal is jelen volt a jeles eseményen a nézők soraiban.

A több mint húsz éven át tartó programsorozatnak sajnos a COVID járvány véget vetett, és a szervezők most látták újra elérkezettnek az időt arra, hogy fellépési lehetőséget biztosítsanak a végzős tanulók számára.  Mivel legtöbbjük felvételizett a zeneakadémiára, így kiváló alkalom volt a zeneszerető publikum előtti fellépés.

Fotó: Varga László/kecsup.hu

A szervezésben aktív szerepet vállalt a Hírös Agóra, valamint Hollókői Huba jelenlegi karmester, művészeti vezető, aki elmondta, hogy számára is nagy meglepetést okozott a fellépők felkészültsége. Magabiztosan léptek a nézők elé, észrevehetettlen volt a tűzkeresztségen átesők lámpaláza.

Hasonló cikkünk:  Április 27-én aszfaltozás miatt nyugati irányban lezárják a csomópontot a Katona József Gimnáziumnál 

Fotó: Varga László/kecsup.hu

A helyszín kiválasztásánál figyelembe vették, hogy a fellépők hazai pályán szerepeljenek, és egy új terem ne nyomja rá a bélyegét az előadásra, ezzel kiiktatva a felesleges stresszforrási lehetőséget.

Fotó: Varga László/kecsup.hu

A szervezők szeptember óta készültek az eseményre, amelyre a fellépőket a felkészítő tanárok delegálása alapján választották ki.

Olyan meglepő színfoltok jelentek meg az est folyamán, mint az orgona, fuvola és még két gyönyörű áriát is élvezhetünk.

Fotó: Varga László/kecsup.hu

Ezentúl várhatóan ismét minden évben megrendezik az eseményt, hogy újabb diákok szerezzenek szakmai tapasztalatot élesben. A mostani fellépőket látva nem kizárt, hogy némelyikükkel akár nemzetközi fellépéseken is találkozhatunk majd.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...