fbpx

FRISS HÍREK

Maximális védelem az ablakok beázása ellen

- Advertisement -

Amikor ránézünk egy épületre, az ablakokat egységes szerkezetnek látjuk, de közelebbről szemlélve rájövünk, hogy több részből állnak, és egy fontos elem, a párkány teszi őket egésszé. 

Az ajtók és ablakok kiválasztására kiemelt figyelmet fordítunk, hiszen az építési költségeken belül jelentős összeget tesznek ki, továbbá a hőszigetelés, az energiahatékonyság és a stílus szempontjából is döntőek. Beépítésük szakértelmet kíván, nem maradhatnak rések, azok ugyanis rontják a hőszigetelő képességet és növelik a beázás kockázatát. Ennek érdekében kerülnek elhelyezésre a külső párkányok. Mit kell tudni róluk, miért jelentenek jó megoldást az alumínium elemek?

A párkányok funkciója

Az ablakok külső és belső oldalára kerülő párkányzatnak más-más funkciója van, ezért anyagukban és kialakításukban is különböznek. Válassza ki az igényeinek megfelelő párkányokat a Braun-Árnyékolástechnika Kft. kínálatából, ahol minőségi műanyag nyílászárókat és különféle prémium árnyékolókat is talál!

A külső párkányok megóvják a homlokzatot a beázástól, védelmet nyújtanak az ablakszerkezetnek és a falnak, valamint a kávának az üvegfelületre csapódó csapadék és az onnan lecsorgó nedvesség ellen. Ezenfelül esztétikai szerepük sem elhanyagolható, fontos elemei a nyílászáróknak. 

A belső oldali párkányok elsősorban dekoratívak, továbbá védik a szerkezetet a porosodástól, lehetővé teszik a könyebb tisztíthatóságot. 

A káva védelmezői, a külső párkányok

Hasonló cikkünk:  Március közepétől vízummentesen utazhatunk Kínába

A külső oldali párkányok az időjárás viszontagságainak való kitettségük miatt tartós, ellenálló, formatartó anyagokból kell, hogy készüljenek, amelyek esztétikai szempontból is megfelelnek az elvárásoknak. Az alacsony karbantartási igény, a könnyű tisztíthatóság is döntő tényezők a választásnál. 

Gyakran alkalmazott anyagok a természetes és a műkövek, valamint az alumínium, ugyanis ellenállnak nemcsak az erős napsugárzásnak, hanem a csapadéknak, fagynak, illetve a szélnek. 

A multifunkciós külső párkányok legfőbb szerepe a vízelvezetés, éppen ezért a homlokzat és az ablakszerkezet védelmében kifelé lejtéssel kell telepíteni, illetve vízorral kell ellátni. Ez biztosítja azt is, hogy ne álljon meg rajta a csapadékvíz, ne okozzon algásodást, penészedést.

Gondozásmentes alupárkány

A szinterezett felületű alumínium lemezből készülő párkányok tökéletesen megfelelnek a velük szemben támasztott követelményeknek, további előnyük, hogy könnyűek, így nem jelentenek extra terhelést a kávának. Korszerű, stílusos és időtálló megoldást nyújtanak, egyszerűen beépíthetőek és az áruk is kedvező. Jellemzőjük az alacsony hőmozgás, így a normál szélességű ablakok esetében nem szükséges dilatációval készíteni. A káva vízvédeleméről az élzáró profilok gondoskodnak.

Széles méret- és színválasztékban rendelhetőek, utóbbi okán az épület, a nyílászárók színvilágához igazíthatóak. 

A külső párkányok anyagául válassza az alumíniumot, amely a minőségi nyílászárókhoz hasonlóan évtizedekig tökéletesen ellátja a feladatát!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...