fbpx

FRISS HÍREK

Még a 46 kilométeres táv is népszerű volt a Strázsa Honvéd Teljesítménytúrán

- Advertisement -

Baráti társaságokkal, diák-és nyugdíjas csoportokkal, magányos túrázókkal és elszánt futókkal is találkoztunk a szombati Strázsa Honvéd Teljesítménytúrán. Négy táv közül választhattak a résztvevők, a legrövidebb, 18 kilométeres körön több mint kétszázan indultak, de még a leghosszabb, Kunadacsig elkerülő távra is beneveztek harminchárman.

A Strázsa Honvéd Teljesítménytúrát tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesület. Ismét nagy volt az érdeklődés, az egykori szabadszállási laktanyában már reggel 7 órakor sok autó állt – nem csoda, Kecskemétről, a fővárosból és az ország távolabbi pontjairól is érkeztek túrázók és futók.

Fotók: Hraskó István

A leghosszabb, 46 kilométeres távra nevezők már 6 órától elindulhattak, aztán fokozatosan útra keltek a 38, a 28 és a 18 kilométeres körök indulói is. Összesen négyszáz körüli résztvevője volt a teljesítménytúrának, a szervezőktől kapott információk szerint (sorrendben a legrövidebbtől a leghosszabb távig) 207-en, 140-en, 20-an és 33-an.

Hasonló cikkünk:  Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

A teljesítménytúra része volt az Ötpróbával Párizsba sorozatnak (egyik utolsó lehetőség a pontszerzésre) és a Kiskunsági Barangoló Túrakupa rendezvénysorozatának. A túrával egyben emlékeztek Szabadszállás Helyőrség felszámolásának huszadik és a katonai emlékeket gyűjtő, feldolgozó Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjtemény avatásának tizedik évfordulójára.

A szervezők 5-6 kilométerenként vízzel, csokival, almával, nápolyival, szőlőcukorral várták a túrázókat és futókat – sőt egy frissítőpontnál még pálinkával is 🙂 .

Akinek nem számított a menetidő, és ráért szemlélődni, benézhetett a Dörmögő-házba (József Attila nagyapjának csőszházába), a hosszabb távokon indulók ellátogathattak a Kunadacsi Tájházba, a 46 kilométeren indulók pedig megnézhették a Kunadacsi Öregtemetőt. A túrát szintidőn belül teljesítők emléklap és kitűző elismerésben részesültek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...