fbpx

FRISS HÍREK

Menczer szerint nincs szükség olyanra, aki meg akarja buktatni a kormányt

- Advertisement -

Magyar Péter egy Facebook-posztban arról írt, hogy „Szombati megmozdulásunk egyik felszólalóját, Tarr Zoltánt a közreműködése miatt hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről” – írja a Telex.

A volt zsinati tanácsos felszólalt a Magyar által szervezett szombati tüntetésen, a kegyelmi ügyről azt mondta: elfogadhatatlan, amit Balog Zoltán tett, és az is, ahogyan az ügy kirobbanása óta viselkedik.

Magyar Péter arra buzdította Menczer Tamást az egyik róla szóló Facebook bejegyzése alatt egy kommentben, hogy reagáljon az ő bejegyzésére. A Fidesz kommunikációs igazgatója reagált is a felszólításra:

„Most látom a mai megtisztelő figyelmét. Íme a válasz: Miért kellene a kormánynak egy olyan emberben megbíznia, aki meg akarja buktatni?!”

Magyar Péter arról írt, hogy Tarr próbaidős alkalmazott volt egy állami technológiai cégnél, így jogi aggályt nem emelhetnek. „De súlyos erkölcsi elveket sért és alaptörvény-ellenes , ha valakit véleményéért és annak felvállalásáért utcára tesznek” – írta. Szerinte a református lelkész egyetlen „bűne”, hogy felszólalt a szombati tüntetésen, és szót emelt Balog Zoltán ellen.

Hasonló cikkünk:  Ligeti Miklós szerint erős lelkületű ügyész kellene, hogy vizsgálat induljon, valóban belenyúltak-e a Schadl-Völner iratokba

Tarr hétfőn a Válasz Online-nak adott interjújában arról beszélt, hogy ingyen adta át az általa alapított egyesületet Magyar Péternek. Elmondása szerint Magyar Pétert nem ő kereste meg, hanem egy közös ismerősük hozta össze őket, de a kegyelmi ügy volt a közös pont. „Már elhatároztuk a megszüntetését, amikor kiderült, hogy Magyar Péternek egyesületre van szüksége. A neve is nagyon jó volt: Legyél a változás! Abban maradtunk, hogy mivel nekünk úgysincs épp tervünk vele, átadjuk neki”.

Magyar ezután bejelentette, hogy felkéri Tarr Zoltánt, legyen az európai parlamenti képviselőjelöltjük. Tarr erre a kérésre a 24.hu-nak nyilatkozva elmondta: „Át kell gondoljam”, majd hozzátette, hogy „politikai szerepvállalásról nem volt még módom elmélyülten gondolkodni. Felszínesen se nagyon.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...