fbpx

FRISS HÍREK

Hetvenkét helyszínen lesték a szabálytalankodókat a megyei rendőrök (videóval)

- Advertisement -

A Roadpol Speedmarathon elnevezésű országos akció keretein belül Bács-Kiskun vármegye összes traffipaxával vadásztak pénteken a szabálytalankodókra Kecskeméten.

Az elmúlt hetek szomorú tapasztalatai miatt hozták meg a döntést, hogy nagyszabású ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei rendőrök, amely során az is kiderült, hogy a személyi sérülésekkel járó autóbalesetek vezető oka a megengedett sebességhatárok átlépése, mivel ez nagyban csökkenti a reakcióidőt és megnövekszik a fékút távolsága is.

A Bács-Kiskun vármegyei Rendőr-főkapitányság állománya huszonnégy óra leforgása alatt 72 helyszínen állította fel a három lábút.

Fotó: kecsup.hu

Ubornyák Zoltán őrnagy elmondta, hogy az akció célja nem a szankcionálás, hanem a figyelemfelkeltés, viszont amennyiben dokumentálható szabálysértés történik, akkor a jogszabályi feltételek szerint járnak el. A helyszínek kiválasztása kapcsán kikérték a lakosság véleményét, hogy melyek Kecskemét legproblémásabb szakaszai. A szabálysértés helyszíni bírságot, vagy súlyosabb esetben szabálysértési eljárás kezdeményezését vonja maga után.

Hasonló cikkünk:  Helyreállíthatók Kecskemét természeti értékei az EU-s döntés után?

Fotó: kecsup.hu

Annak ellenére, hogy a média folyamatosan felhívta a figyelmet a várható razziára, forgatásunk alatt is rövid időn belül több járművezető szaladt bele a kamerába és készült róla drága fotó.

A tapasztalatok kiértékelése az elkövetkező hetekben megtörténik, de ennek ellenére is folyamatosan számíthat a lakosság további akciókra.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...