fbpx

FRISS HÍREK

Nyilvántartásba vették a Tisza Pártot, eddig ötszáz jelentkezés érkezett az EP-képviselőjelölti pályázatra

- Advertisement -

Magyar Péter szerdán nyújtotta be nyilvántartásba vételi kérelmét pártja részére a Nemzeti Választási Bizottságnak. Sokáig nem ültek rajta, a bizottság csütörtök délután már be is jelentette, hogy a kérelmet elfogadták. Így a Tisztelet és Szabadság (Tisza) Párt indulhat a június 9-i EP- és önkormányzati választáson – írja a Telex.

A párt nyilvántartásba vételét a választási bizottság egyhangúlag szavazta meg, a döntés azonban még nem jogerős. Amint ez is megtörténik, Magyarék április 20-án el is kezdhetik gyűjteni az ajánlásokat az induláshoz. A szavazólapon a Talpra, magyarok! mozgalom logója és a Tisza Párt neve szerepel majd.

Magyar Péter az RTL Híradónak beszélt arról, hogy miért az egri székhelyű pártot választotta, aminek az alelnökévé is megválasztották.

„Több párttal is tárgyaltunk, és próbáltunk olyat keresni, amelyiknek az előélete és a programja beleillik a Talpra Magyarok! közösségének programjába”.

A Telexnek nyilatkozva pedig elmondta, hogy a párt alapítói „semmilyen különös feltételt nem támasztottak, megállapodtunk. Örömmel segítettek abban, hogy el tudjunk indulni június 9-én.”

Szintén a lap kérdésére válaszolva beszélt a választási terveikről is, ami szerint az önkormányzati választáson nem lesznek önálló jelöltjeik, de rengeteg független polgármesterjelölt és képviselőjelölt kereste meg őket. Akikkel meg tudnak állapodni, azokkal szívesen kötne megállapodást. Amennyiben a jelöltek aláírják a párt etikai kódexét és választási szerződését, akkor támogatni fogják őket.

Elmondta azt is, hogy a szerda éjféli határidőig több mint 500 pályázat érkezett be az EP-képviselőjelölti pályázatára, a jelöltekről egy tíztagú bizottság dönt majd. Hozzátette, hogy nehéz választani, mert a jelentkezők 80 százaléka magas színvonalú pályázatot adott be, és sok nyelvet beszélő, tapasztalt szakemberek is vannak közöttük.

Hasonló cikkünk:  Magyar Péter rendőrségi információkra hivatkozva 250 ezres tömegről írt, a rendőrség szerint nem becsülték meg a résztvevők számát

Magyar ígérete szerint minden lépésüket nyilvánosan, átláthatóan szeretnék megtenni, így a jelöltek közül kiválogatott nagyjából a legjobb húsz jelentkező ötperces videóinterjút ad majd, amiket aztán feltesznek a Talpra, magyarok! honlapjára, és itt majd bárki szavazhat rájuk.

Szintén a transzparencia jegyében el fognak számolni a nyilvánosság előtt minden forintról, ami a támogatásukra érkezik. A szombati tüntetés kapcsán Magyar Péter elmondta, hogy a szervezés nagyjából 40 millió forintba került. Folyamatosan érkeznek az anyagi támogatások az egyesület számlájára, már több tízmillió forintot kaptak. „Egyszerű magyar állampolgároktól, nem NER-es vállalkozóktól, nem állami pénzből, nem amerikai pénzből, nem orosz pénzből” – mondta Magyar. Hozzátette, a költségek fent lesznek majd a Talpra, magyarok! honlapján.

A következő tüntetést május 5-ére, anyák napjára hirdették meg. A rendezvény programjáról és a helyszínről még nem tudott Magyar részleteket elárulni: „Lehet, hogy több városban lesz, lehet, hogy gyermekotthonoknál, anyaotthonoknál lesz.”

A beígért országjárásról elmondta, hogy ő legszívesebben már jövő héten elindulna, de még csak a következő napokban állítják össze a programot. „Mindennap hat-nyolc településen leszünk ott, kicsi és nagy településen, és szeretnénk olyan rendezvényeket tartani, amikor a budapestieket kérjük arra, hogy ők jöjjenek le vidékre” – tette hozzá Magyar Péter.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...