fbpx

FRISS HÍREK

Orbán újra a Kossuth rádióban indította a péntek reggelt

- Advertisement -

Orbán Viktor a kegyelmi ügy kirobbanása óta még a kormánypárti médiában is alig szólalt meg, de most újra hallhattuk őt péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című adásában.

A kormányfő beszélt többek között a közel-keleti konfliktusról, szerinte jól érzékelik Európában a vezetők és a polgárok is, hogy a világ veszélyessé vált, mindenki attól retteg, hogy a konfliktus más államokra is kiterjedhet, így mindenki jobban jár, ha sikerül lenyugtatni a konfliktust.

Az ukrán háborút másképp kell kezelni, mert ez egy jelentős konfliktus, itt a szomszédunkban, mondta. Orbán szerint egy fejezete az orosz-ukrán háborúnak lezárult, de szerinte a NATO is csúszik bele a háborúba. Azt újra megerősítette, hogy amíg nemzeti kormány van, addig Magyarország nem vesz részt a háborúban.

„Azért dolgozom minden alkalommal, hogy elkerüljük azt a helyzetet, hogy a Magyarországnak járó pénz Ukrajnában landoljon” – mondta Orbán, aki szerint ezt lehet vétónak nevezni. Szerinte a lehető legkevesebb pénzt kell odaadni Ukrajnának, mert az európai középosztály szenved, és gazdasági szempontokat sorolt.

A miniszterelnök szerint rossz bőrben van a szólásszabadság Európában, a politikusok, az egyetemek és a média egyszínűvé váltak, olyan „vélemény-úthenger” uralkodik, ami azt eredményezi, hogy két ellenkező politikai irányultságú német újság ugyanazt írja – fejtette ki Orbán.

A Brüsszelben betiltott Natconról elmondta, hogy „nyíltan megfenyegették a szállodásokat, a cateringeseket”. Brüsszelben elővette a Soros-tervet, amiben szerinte le van írva, hogyan kell szétverni Európát. „Soros György megírta, hogy minden évben be kell hozni egymillió migránst” – mondta Orbán, aki szerint nyilvánvaló politikai szándék van erre Európában.

Hasonló cikkünk:  A kormány az EU soros elnökeként dolgozni fog az Egyesült Arab Emírségekkel való szorosabb kapcsolatokért

Szó esett a migrációról is, szerinte a „szigorúskodás” nem segít, az a kulcs, hogy szabad-e egy migránsnak letelepedési engedély nélkül tartózkodni egy országban. Ez után a mezőgazdaság került szóba, itt Orbán az ukrán gabonadömpingről kezdett el beszélni. Elmondta, hogy „ez nekünk is baj, mi ugyan meg tudjuk védeni a saját piacunkat, de azokon a piacokon van a bajunk, ahol eddig eladtuk a gabonát.” Hozzátette, hogy az ukrán oligarchák és a nagy amerikai cégek nyernek az orosz-ukrán háború miatt kialakult gabonadömpingen.

Öt pontot sorolt fel Orbán, ami miatt a mostani brüsszeli vezetésnek mennie kell. Szerinte a politika nem egy bonyolult műfaj, de most kampány van, „ilyenkor tölteni kell és lőni, ezért tartunk ma kampánynyitót”. Az európai parlamenti választás tétje, hogy a háborúpártiak vagy a békepártiak nyernek-e – tette hozzá.

A Fidesz délután úgynevezett „Választási Manifesztumot” fogad el az európai parlamenti választásra készülve, ez arról fog szólni, hogy mi a június 9-i választás tétje. Menczer Tamás kommunikációs igazgató a Facebookon közölte, hogy a manifesztumot április 19-én, pénteken délután fogadják el, a Fidesz kampánynyitóján a Millenárison, ahol Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külügyminiszter és Deutsch Tamás EP-listavezető is felszólalnak majd.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...