fbpx
14.1 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Pert nyert az újságíró, az MNB jogellenesen titkolta az alapítványai költéseit

- Advertisement -

Zöldi Blanka, a Lakmusz főszerkesztője 9 évvel ezelőtt még a Direkt36 újságírójaként közadatigénylést nyújtott be az MNB két alapítványával kapcsolatban. Azt szerette volna megtudni, hogy a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (PAGEO), és a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány (PADS) személy szerint kinek és pontosan mekkora összeget fizetett ki egyebek mellett PhD ösztöndíj, kutatói mobilitás, konferencia-részvétel és tananyagfejlesztés címén. Választ nem kapott.

Az ügy a strasbourgi bíróságig jutott, ahol kimondták: a magyar állam megsértette az újságíró információszabadsághoz való jogát. Zöldi Blanka szerint az ügy indítását és éveken át tartó gondozását többek között Karsai Dánielnek köszönheti – írta egy Facebook-bejegyzésben.

A kártérítésként megítélt pénzt ezért Karsai Dániel sorstársainak, az eutanáziához való jogért folyó küzdelmük támogatására, másrészt a Transparency International Magyarország részére ajánlja fel.

Hasonló cikkünk:  Budapesten megtámadták az ellenzéki aláírásgyűjtőket

„Az április 4-én született ítélet nem hagy kétséget afelől, hogy az alapügyben teljes egészében igazunk volt, hiszen rögzíti, hogy a magyar kormány megsértette az európai emberi jogi egyezményt azáltal, hogy nem biztosította a két érintett jegybanki alapítvány által támogatott magánszemélyek nevének megismerhetőségét”reagált a Transparency International Magyarország.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...