fbpx

FRISS HÍREK

Polt Péternél érdeklődtek arról, akit nem nevezünk nevén

- Advertisement -

Fekete-Győr András momentumos képviselő Polt Péter legfőbb ügyészt vette célba a parlamentben Rogán Antallal kapcsolatban. Fürcht Pál főügyész szavait idézte Fekete-Győr: „Terhünkre rótták, hogy nem tudjuk, ki az a Tóni, Barbara és Ádám – de igen, tudjuk, hogy kik. Azok, akikről önök is tudnak”.

Fekete-Győr András azt kérte Polt Pétertől a Völner–Schadl-ügy kapcsán, mondja ki, kicsoda Tóni, Barbara és Ádám, akinek a neve a lehallgatási jegyzőkönyvekben szerepel. „Egyáltalán, ki meri mondani azt, hogy Rogán? Vagy a propagandaminisztertől is félnie kell a legfőbb ügyésznek? Ő az, akit nem nevezünk nevén?” – kérdezte.

Azt is megkérdezte, hogy tervezik-e tanúként kihallgatni az ügy főszereplőit, Rogán Antalt, Orbán Viktort és a legfőbb ügyészt a Magyar Péter hangfelvételén elhangzó súlyos állítások kivizsgálása érdekében. Megjegyezte, hogy „kérem önt, ezúttal legyen ura a helyzetnek”, utalva arra, amiről Varga Judit a titokban rögzített hangfelvételen beszél.

Polt szerint Fekete-Győr összekever két ügyet. A Völner–Schadl-ügyben a nyomozás lezárult, az ügyészség benyújtotta a vádiratot. A képviselő által említett személyek a nyomozásban sem terheltként, sem tanúként nem szerepelnek, ezért az ügyről tartott sajtótájékoztatón úgy említették őket, ahogy a lehallgatási anyagban is szerepelnek, a keresztnevükön. A vádirat „minden olyan tényt tartalmaz, ami bizonyítékul szolgál, és alkalmas lehet bűncselekmény megállapítására” – jelentette ki.

Hasonló cikkünk:  Március közepétől vízummentesen utazhatunk Kínába

A másik ügyről, miszerint Rogánék kihúzatták magukat a Völner–Schadl-ügy irataiból Polt közölte, hogy ott a vizsgálat folyamatban van. Múlt héten a legfőbb ügyész úgy fogalmazott, hogy még folyik a nyomozás, de megjegyezte, „az ügyészségi iratokba nem lehet belepiszkálni, annak nyoma van, nyoma kell, hogy legyen”.

Hozzátette, hogy Magyar Péter és Varga Judit mellett tanúként mindenki ki lett és ki lesz hallgatva, akitől releváns bizonyíték várható, függetlenül attól, hogy szerepel-e a hangfelvételen.

Visszautasította, hogy a képviselő „minden alap nélkül az ügyészek tisztességét kétségbe vonta”, ugyanis „az ügyészség ezekben az ügyekben is törvényesen, pártatlanul és magas színvonalon dolgozik” – mondta Polt Péter.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...