fbpx

FRISS HÍREK

Rogán Antal adta át néhány éve a közpénzből megtámogatott élményparkot, most végleg bezárt

- Advertisement -

Bezárta kapuit a részben állami támogatásból épült zalaszabari Zobori Élménypark, aminek megnyitásán Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter is jelen volt. A Dunántúl egyik legnagyobb vidámparkjának Facebook-oldala már egy bükfürdői élményközpontot reklámoz.

„Kedves Vendégeink! Tájékoztatunk Titeket, hogy a Zobori Élménypark végleg bezárja kapuit. De nem kell aggódnotok, hiszen a kalandok nem érnek véget. Örömmel ajánljuk figyelmetekbe a Funcity-t Bükfürdőn, ahol új, izgalmas élmények várnak Rátok egész évben.”

Az élménykínálat fejlesztése céljából kapott bő négy éve a Zobori Kalandozoo Kft. 923 millió forintot a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ). A Kis-Balaton közelében kiépített vidámpark üzemeltetőjének többségi tulajdonosa Szabadics Zoltán, aki már többször nyert el állami pénzeket különböző turisztikai projektekre. A Zalaszabarra telepített hullámvasútra közel egymilliárd forint jutott.

Hasonló cikkünk:  A természet erejével a szépségért és egészségért

A covid éveiben ment a legjobban a Zobori Kalandozoo Kft.-nek. Nettó árbevétele 2021-ben 715 millió, 2022-ben 566 millió, tavaly pedig már csak közel 118 millió forint volt. Az adózott eredménye is bezuhant a 2022-es majdnem 153 millióról 355 ezer forintra. A cég tavalyi mérlege alapján 14 fő alkalmazottjuk volt.

Az élménypark egy kisebb falu méretű, sok épületből és attrakcióból álló komplexum, amit egy szőlőhegyre építettek pazar kilátással a Kis-Balatonra. Éppen ezért érdekes a zalaszabari park bezárása. Hogy végül miért kellett bezárni, arról nem érkezett információ az érintett egykori üzemeltetőtől.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...