fbpx

FRISS HÍREK

Szimpátia tüntetést tartottak a kiskunhalasi kórház távozott főigazgatója mellett, Bányai Gábor is akcióba kezdett

- Advertisement -

Múlt hét szerdán a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Facebook-oldalán közölték, hogy dr. Szepesvári Szabolcs távozott a főigazgatói posztjából. A szűkszavú bejegyzésből nem derült ki, ki kezdeményezte a munkaviszony megszüntetését. Civilek a hír hallatán párt és politikamentes szimpátiatüntetést szerveztek a főigazgató mellett, amin kb. kétezer ember vett részt.

A térség fideszes képviselője, Bányai Gábor Facebookon azt írta, tudomása szerint Szepesvári Szabolcs nem követett el törvénytelen dolgot, szerinte a távozás mögött „a Bács-Kiskun vármegyei kórház vezetőjével való, kibékíthetetlen személyi konfliktus állt elsősorban.” Távozásával nem értett egyet, de beleavatkozni nem tudott.

Bányai kezdeményezte az eseményen, hogy helyezzék vissza pozíciójába Szepesvári Szabolcsot.

„A menesztés konkrét okairól továbbra sincs információm, annyit tudok, hogy másfél éve boszorkányüldözés folyt Szepesvári Szabolcs ellen, a vármegyei központi kórház vezetője részéről, aki mindent elkövetett, hogy a halasi kórház főigazgatóját eltávolítsa a pozíciójából” – mondta a képviselő. Hozzátette, az elmúlt időszakban több vizsgálat is folyt a főigazgató ellen, de arról nem tud, hogy bármilyen szabálytalanságra fény derült volna.

Hasonló cikkünk:  Lakástüzekben három hónap alatt nyolcan sérültek meg Bács-Kiskunban

„Bízom abban, hogy meg fog oldódni ez a személyi konfliktus, mert ugyan jogom nincs hozzá, de kezdeményezni fogom a kialakult helyzet és a várost, valamint a halasi kórházhoz tartozó településeket eluraló kétségbeesés miatt, hogy a központi vármegyei kórház vezetőjét is mentsék fel az állásából, mert már nem méltó arra, hogy a vármegye egészségügyéért feleljen egy személyben” – közölte a fideszes politikus.

Bányai Gábor elmondta még, hogy tárgyalt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel a helyzetről, és kérte, hogy helyezzék vissza a főigazgatót. Írásban is kérvényezi ezt az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjétől, dr. Révész János főigazgatótól.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csütörtökön kezdődik a CityRocks-KecskemétRocks Fesztivál

Hétfőn a Café Plázs Dessert Boutique-ban Gajda Ferenc, a fesztiválsorozat főszervezője és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester tartottak sajtótájékoztatót az...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...