fbpx

FRISS HÍREK

Telt házas jótékonysági gálaestet szerveztek a gyermekek javára (videóval)

- Advertisement -

Huszonkilencedik alkalommal rendezték meg a Gyermekek a gyermekekért jótékonysági gálaestet a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban, amelynek során – a hagyományokhoz híven – gyermekekre épülő műsorokkal kedveskedtek a publikumnak.

Az esemény felsorakoztatta a város színművészeinek, zenészeinek javát és lelkes, segíteni akaró, tehetséges diákokat is a jótékonykodó nézők számára. A műsor Sirkó László és a gyermekkórus produkciójával indult. Makszim Gorkij az „Éjjeli menedékhelyben megfogalmazott gondolatai minden korszakban megállják a helyüket: „Minden embert tisztelni kell, nem tudni ki mire született. Nem kell megalázni senkit a sajnálatunkkal.”

A műsor további részében a fiatal fellépőkké volt a szerep, majd Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterasszony beszéde lényegében visszautalt Sirkó László szavaira:

– A gyerekek a fő szempont, őket is tisztelni kell. Még mindig szükség van ezen alkalmakra és még mindig szükség van a segítségre. embernek kell maradni és adni, adni, adni! Hála mindenkinek, aki ezért az eseményért áldozta idejét. Meg kell mutatni azokat a fiatalokat, akik nagy lelkesedéssel, hatalmas nagy szeretettel a szívükben a boldogságot akarják közvetíteni a városnak – fogalmazott Szemereyné.

Hasonló cikkünk:  500 érvényes ajánlással polgármesterjelölt lehet Kecskeméten

Fotó: kecsup.hu

A műsorfolyam innentől kicsit önálló életre kelt, mert belépett „Murphy” törvénye, amikor is egy fellépő nem jelent meg időben. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház örökös tagja kezébe vette az irányítást és egy remek impróval lehozta a „rést a pajzson”. Újra kiemelte a gyermekek fontosságát és beszélt a helyzet kapcsán a pontosságról is.

A telt házas előadás innentől zökkenőmentesen zajlott tovább. A műsor második felében a táncok vették át a főszerepet. Néptáncosok, légtáncosok és a modern táncok képviselői váltották egymást a színpadon.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...