fbpx

FRISS HÍREK

Varga Mihálynak azonnal elő kell teremtenie több, mint 63 milliárd forintot

- Advertisement -

Megemeli a kormány az Egészségbiztosítási Alap Gyógyító-megelőző ellátásra szánt idei keretét. 63 milliárd 439 millió 700 ezer forintot kell előteremtenie azonnal Varga Mihály pénzügyminiszternek.

A határozatot Orbán Viktor miniszterelnök jegyzi, abban a pénz forrását nem jelölte meg. Pintér Sándor belügyminiszter május közepéig kapott időt arra, hogy előterjesztést készítsen a fekvőbeteg-ellátó intézményeknek az év fennmaradó részében felmerülő feladatai ellátásának biztosításához szükséges intézkedésekről.

A Kormányinfón beszélt arról a pénzügyminiszter, hogy napirenden van a kórházi adósságrendezés kérdése. A 63 milliárd soknak tűnhet, azonban havi 20 milliárd forinttal nő a kifizetetlen számlák összege, a kórházi adósság összege pedig már március végén 110 milliárdnál járt.

Arról is döntött a kormány, hogy Varga Mihály pénzügyminiszternek azonnal át kell csoportosítania 8 milliárd 224 millió 349 ezer 414 forintot a Központi Maradványelszámolási Alaptól a Bethlen Gábor Alapnak.

Hasonló cikkünk:  Több száz millióba kerül az adófizetőknek a volt államfők eltartása

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...