fbpx
19.9 C
Kecskemét
2024. június 23., vasárnap

FRISS HÍREK

A forint háromhavi csúcsnál egyensúlyoz

- Advertisement -

Szerdán az amerikai inflációs adatok hatására gyengült a dollár, a három vezető részvényindex pedig új történelmi csúcsra ugrott. Ezek ellenére csütörtök reggel továbbra is háromhavi csúcsán egyensúlyoz a forint az euróval és a dollárral szemben.

Összességében kedvező nemzetközi befektetői környezetben történt meg az kedden, hogy a forint mindkét nagy devizával szemben letörte a tőzsdei 200 napos mozgóátlagot, ezzel elméletileg további tér nyílt meg az erősödés felé. Más technikai indikátor viszont arra utal, hogy a három hete tartó menetelés elakadhat.

Az USA kedvező inflációs adatai a dollárt 1,09 közelébe süllyesztette az euróval szemben, és így az EURUSD felfelé áttört egy csökkenő trendvonalat. Ebben a kedvezőnek mondható külpiaci helyzetben a forint tegnap este ismét lendületet vett, és az euróval szemben 385 közelébe, a dollárral szemben 354 közelébe bukott.

Hasonló cikkünk:  Az elmúlt évhez képest tovább nőtt a műtétekre várók száma

Mindkét esetben új háromhavi forintcsúcs alakult ki, miután kedden letört a 200 napos mozgóátlag, illetve az EURHUF esetén a 386 körüli támasz zóna is. Közben a 30-as közeli napos RSI a relatív túladottságra hívja fel a figyelmet, ami megálljt parancsolhat a forint három hete tartó menetelésének.

via Portfolio

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Visszaáll a régi forgalmi rend az ÉZI-nél lévő kereszteződésnél

Az 52-es főút ideiglenes forgalomtereléseinek megszüntetését követően július 1-jén, hétfőn az önkormányzattal egyeztetett módon visszaáll Kecskeméten az Ipoly utca...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...