fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. június 26., szerda

FRISS HÍREK

Egy, a Matolcsy-körhöz köthető cég Dubajban vásárolt luxusingatlanokat

- Advertisement -

Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádámnak a köre, és egy hozzájuk kötődő cég több dubaji ingatlant is megvásárolt, köztük a One at Palm Jumeirah egyik 9. emeleti, tengerre néző, 286 négyzetméteres, 3 hálószobás luxusapartmanját, amelyhez összesen 50 négyzetméternyi terasz és erkély is tartozik – írja a Direkt36.

A 25 szintes felhőkarcoló az Egyesült Arab Emírségekben, Dubaj híres pálmafa alakú szigetén található. Az Omniyat nevű ingatlanfejlesztő cég így fogalmaz a honlapján:

„A One at Palm Jumeirah az elegancia és az exkluzivitás teljesen újragondolt megközelítése. […] A művészi tervezés valódi mesterműve, és a luxus életmód csúcspontja minden tekintetben.”

Egy kiszivárgott adatbázis szerint a jegybankelnök fiának környezetéhez kötődő cég, a Future Holding Limited vette meg a lakást több mint egymilliárd forintért. A cég kapcsolattartói adatainál olyan emailcímek vannak megadva, amelyek egy Matolcsy Ádám által alapított céghez, valamint az ügylet idején még vele házasságban élő előző feleségéhez, illetve egyik régi ismerőséhez és munkatársához kötődnek.

Hasonló cikkünk:  Ha van ötezer forintunk erre a célra, akkor átsétálhatunk június 6-tól a Nemzeti Összetartozás Hídján

A Future Holding három másik ingatlant is megvásárolt Dubajban, a kiszivárgott adatok szerint összesen 1,3 milliárd forintért. Ezek közül egynél Matolcsy Ádám egyik régi ismerősének és munkatársának az emailcíme van megadva kapcsolattartónak, míg a másik kettőnél nem szerepel semmilyen elérhetőség. A négy ingatlan közül hármat időközben eladtak, köztük a One at Palm Jumeirah-beli apartmant is, amelyet az eredeti árhoz képest több mint egymilliárd forinttal többért adtak tovább.

A Direkt36 birtokába került információk kapcsán megkeresték Matolcsy Ádámot és az ingatlanügyletekben részt vevő, hozzá kötődő személyeket, de válasz nem érkezett. Kérdéseket küldtek Matolcsy Györgynek is, amire a Magyar Nemzeti Bank annyit reagált, hogy a jegybankelnök „a felnőtt fiának üzleti ügyeivel nem foglalkozik”.

Az elmúlt években Matolcsy Ádám és ismerősei hatalmas vagyonra tettek szert állami és egyéb kormányközeli üzletek révén. A fényűzésükről ismert kormányközeli arcok közül is kitűntek luxuséletmódjukkal, drága sportautóikkal és utazásaikkal.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...