fbpx
22 C
Kecskemét
2024. június 26., szerda

FRISS HÍREK

Hogyan alakítsd ki az otthonod hangulatát?

- Advertisement -

Manapság divatos kifejezés a “téma”. Pontosabban az online világban elterjedt, ha például a telefonunk hátteréről van szó. Gondolj csak bele. Mi az első, amikor az új okostelefonodat a kezedbe veszed? A szokásos fiók beállítások után jöhet a kedvenc téma kiválasztása.

Nincs ez másképp az e-mail fiókunkkal, vagy az asztali számítógépünkkel sem. Akkor miért ne lehetne az otthonunknak is olyan témát kialakítani, ami teljes mértékben tükrözi az egyéniségünket?

Gondoltál már az otthonodra úgy, mintha az új telefonod lenne? Van egy jó hírünk számodra! Nem ördögtől való gondolat… Sőt! Akárhogy is csavarjuk a gondolatot, mi is lenne fontosabb annál, mint hogy otthon egy kívánatos miliő fogadjon, amikor hazatérünk? Mutatunk néhány apró trükköt ahhoz, hogy ezt megteremthesd.

A fény a lelke mindennek

A legpompásabb berendezési tárgyak is elvesznek a sötétben. Pontosan úgy, ahogy a kedvenc asztali lámpád, vagy a kanapé színárnyalata, vagy éppen a számodra legkedvesebb, a Vaszonkepem.hu-ról rendelt vászonkép a falon.

A lakásban minden berendezés színe harmonizál egymással és mégsem tetszik igazán? Miután minden apró bútort és tárgyat gondosan összeválogattál, hogy az enteriőr tökéletes legyen, valami még mindig nem stimmel.

A fény felülírhatja minden igyekezetedet. Fura belegondolni, de igenis számít a természetes fény által keltett hangulat és színvilág. Főleg akkor, ha a berendezés esetleg sötét. Az ablakon beszűrődő fény a helyiség legtávolabbi pontján már alig észlelhető.

Hogyan küszöbölhető ki a kevés természetes fény hátránya?

Ne ijedj meg! Nem kell az összes bútort lecserélni csak azért, hogy világosabbnak tűnjön az amúgy sötét helyiség. Akkor is van megoldás, ha nincs sok természetes fény a szobában, és a berendezés nagy része is sötét.

Hasonló cikkünk:  Ígérgetésből nem volt hiány a kormány részéről, más kérdés milyen beruházások valósultak meg ezekből Bács-Kiskunban

Méghozzá egy sokak által alulértékelt, de mégis egyszerű megoldás. Ha belegondolsz, akkor egyértelművé válik, hogy nem a kanapé színe a gond, mert nem az a legnagyobb felület a nappaliban.

Eszedbe jutott már, hogy mi lehet az? Nos igen… A falak! A legegyszerűbb megoldás rengeteg négyzetméteren ott van előtted. A falakon…a legsötétebb helyiséget is egyszerűen világosabbá teheted egy olyan árnyalatú festék kiválasztásával, ami erősíti a minimális napfény hatását is.

Segíthet az is, ha vászonképpel dobod fel a falakat

Tegyük fel, hogy a berendezési tárgyak színe, a falak árnyalatával tökéletesen harmonizál, így az eddig sötét helyiség már sokkal hívogatóbb a szemnek. De valami még mindig hiányzik. Valami, ami a kopasz falakat felvidítja.

Egy vászonkép tökéletes választás lehet egy olyan falra, ami üres. Egyrészt megtöri a hatalmas üres teret, másrészt olyan atmoszférát kölcsönöz a szobának, amit a kanapé nem tud. A legsivárabban berendezett helyiséget is otthonossá tudja varázsolni egy vászonkép a falon.

Hihetetlenül személyessé tudja tenni a gyerekszobát, a nappalit, vagy az étkezőt is. Aki oda belép, annak béke költözik a szívébe. 

Minden otthon más és más. Azonban a harmónia mindegyikben közös lehet, ha ezekre az apróságokra nagy gondot fordítasz te is. Legyen az otthonod a kedvenc helyed a világon!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Háromról két műszakra áll át a Mercedes-gyár júliusban, kérdés még, hány dolgozótól válnak meg

A KecsUP szerkesztősége úgy értesült, hogy a kecskeméti Mercedes-gyár július 22-től két műszakos munkarendre áll át, amely állítólag tartós...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...