fbpx
29 C
Kecskemét
2024. június 18., kedd

FRISS HÍREK

Kecskeméti házaspár is részt vett a világrekorddal záruló 27 órás Nemzetközi Fitness Maratonon

- Advertisement -

Sinka Petra sportmanuálterapeuta és Csire József tűzoltó is aktív szerepet vállalt Komlón a hatalmas világrekorddal záruló V. Nemzetközi Fitness Maratonon. Kiemelendő, hogy József teljes tűzoltói felszerelésben csinálta végig a maratoni hosszúságú edzést – erre korábban még nem volt példa Magyarországon.

2024-ben 5. alkalommal rendezték meg Komlón a különleges eseményt: a tavalyi 26-hoz képest most bruttó 27 órán át, óránként 5 perc szünettel edzettek folyamatosan a versenyzők. Étkezésre, folyadékbevitelre és mosdózásra is csak ez az idő állt a résztvevők rendelkezésére, valamint szigorú versenybírák felügyelték a szabályok betartását, hiszen a világrekord megdöntése volt a cél.

Azért, hogy ne legyen „túl egyszerű” a verseny, a kecskeméti Csire József teljes bevetési ruhában küzdött 27 órán át, ami lényegében egy instant szaunát és plusz 22 kilogrammot jelentett számára.

Felesége, Sinka Petra elárulta, hogy az eredeti terv szerint József csak a program egy részében hordta volna a felszerelést, ám büszkeségéből és szakmája iránti elhivatottságából fakadóan végül úgy döntött, hogy a nehezítő körülményekkel együtt csinálja végig a kihívást.

Hasonló cikkünk:  Kocsis Máté: a véres kommenteket állami beavatkozással kordában kell tartani
Fotó: Sinka Petra

Petra munkájából kifolyólag különböző nagyszabású magyar és nemzetközi sporteseményeken vesz részt rehabilitációs kezelőként, a komlói fitness maratonon is így tett. Elárulta, a rekordkísérlet alkalmával 22 órán át kezelte végig a versenyzőket, velük ellentétben neki kijárt egy kevés a pihenésből is. Hozzátette, 11 éve költözött Kecskemétre és azóta sportmanuálterapeutaként dolgozik városunkban.

Fotó: Sinka Petra

A Lassan Zoltán, alias Pongó és felesége által szervezett rendezvény hatalmas világrekorddal ért véget: a 23 indulóból 15 végigcsinálta a versenyt, ami ötszöröse a korábbi világcsúcsnak. A legfiatalabb rekorder egy 14 éves komlói fiú lett, 11 férfi mellett pedig 4 női versenyző is kiállta a brutális próbát. Csire József a díját egy helyi hivatásos tűzoltótól vehette át, elhivatottsága és kitartása miatt pedig Kiss Jenő testépítő – aki 1996-ban Mr. Universe díjat nyert – pénzjutalomban is részesítette.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...