fbpx
19.9 C
Kecskemét
2024. június 23., vasárnap

FRISS HÍREK

Kiderítettük a sztereó erősítők legütősebb tulajdonságait

- Advertisement -

Pontosabban nem mi, hanem egy profi csapat, szakértők hada, akiknek nincs lehetetlen feladat. Elhivatottan tesztelnek minden technikai vívmányt, ami csak fellelhető az újdonságok között.

Egy legutóbbi tesztelés alapján kialakult véleményükről szeretnénk Önnek néhány szót ejteni. A Stream Audio által tesztelt márka elsősorban a kiegészítők méltán híres gyártója volt, de jó alapnak bizonyult a fontos szempontokhoz.

Nem olyan mélyre merülve az elektronikai mélységekbe, csokorba szedtük azokat a szempontokat, amiket fontosnak tartanak egy erősítő kiválasztása esetén. 

Ami a belsejében az első pillantásra tetszetős lehet

A Stream Audio márka kínálatában megtalálhatóak olyan darabok, amik a “pehelysúlyúak” közé tartoznak, de olyan is, ami 3 kilogrammot nyom. Amit elsősorban azonban érdemes megnézni, hogy milyen transzformátor van beépítve. 

A paralel végtranzisztorok esetén pedig nem elhanyagolható adat, hogy milyen csatornánkénti zenei teljesítményre képes így a készülék. És azt is érdemes említeni, hogy a félvezetők is gondoskodnak a kiváló hangzásvilágról.

Persze ezeken a szempontokon kívül még számos olyan paraméter létezik, ami döntő lehet egy sztereó erősítő kiválasztásának folyamatában. A fent említett tulajdonságok viszont nagyon sokat számítanak, ha kifinomult készülékre pályázunk.

Hasznos tulajdonságok a különböző igényeknek megfelelően

A készülék bekapcsolásakor nem árt, ha egy LED is jelzi a készülék üzembe helyezésének tényét. Emellett pedig nagyon praktikus, ha az erősítő rendelkezik olyan lehetőségekkel, ami különböző formátumok lejátszására alkalmas.

Hasonló cikkünk:  Medián pártpreferencia-felmérés: A Tisza Párt közeledett a Fideszhez

A választásnál érdemes azt is szem előtt tartani, hogy rendelkezik-e 3,5 mm-es jack kimenettel. Így azoknak, akik “némán” szeretik hallgatni a zenét, lehetőségük adódik ugyanolyan minőséggel hallgatni a kedvenceiket, mint akik hangfalon élvezik ugyanezt.

Egy szuper kijelző is mindig jól jöhet. Sok felhasználó rajong azért, hogy az éppen lejátszott zeneszám címét is olvashatja. Nem is az a fontos, hogy milyen a kijelző kinézete, hanem az, hogy mit mutat. Az sem egy utolsó szempont, ha még egy távirányító is jár hozzá a kényelmes kezelés jegyében.

Mik a gyakori felhasználói igények?

Az egyik természetesen a kedvező ár, emellett pedig az is egy nagyon gyakori igény, hogy egy bulinak méltó darabja legyen. Fontos, hogy ne csak a dübörgő mély hangokat és a cincogó magasat legyen képes lejátszani. A kiegyenlített és egységes akusztikára és térhatásra vágynak a legtöbben.

A kifinomult hallással rendelkezők igényeinek nem biztos, hogy eleget tud tenni egy hagyományos rendszer, ami nem tartalmaz erősítőt. Nekik viszont kategóriákkal nagyobb élménnyé varázsolja egy gondosan kiválasztott készülék.

Nem foglalnak sok helyet a polcon, mégis karakteres hangokra képesek az erősítők. Akár egy átlagos háztartás nem átlagos darabjává válhat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Visszaáll a régi forgalmi rend az ÉZI-nél lévő kereszteződésnél

Az 52-es főút ideiglenes forgalomtereléseinek megszüntetését követően július 1-jén, hétfőn az önkormányzattal egyeztetett módon visszaáll Kecskeméten az Ipoly utca...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...