fbpx
17.2 C
Kecskemét
2024. június 17., hétfő

FRISS HÍREK

Közel teltház előtt csinált hatalmas bulit Pogány Induló Kecskeméten (galériával)

- Advertisement -

A még mindig szemtelenül fiatal, 18 éves Szirmai Marcell – vagy ahogy a legtöbben ismerik, Pogány Induló – az Ápoló Klubban is azt hozta pénteken, amit már megszokhattunk tőle: kemény verzéket, egyedi stílust és brutális hangulatot.

A 2005-ös, szegedi születésű előadó két éve, 2022-ben kérdés nélkül rúgta be a magyar hip-hop krémjének ajtaját a Zártosztály és a 9999 című zenéivel, nem sokkal később pedig a Gettó Csirkével jelezte „finoman” mindenkinek, hogy nem adja lejjebb a szintet. Ezt követte 2023-ban az első nagylemeze, a Megáll Az Idő, amin az Afro Beat című számát Spotify-on mára közel 10 milliószor játszották le. Idén droppolta a Vagy Mindent Vagy Semmit című albumát, amelyen többek között a Székelykapu és a Mámor című zenéi kaptak helyet. A március elején megtartott MVM Dome-os nagykoncertjére közel 20 ezer jegyet adott el, ami eddig karrierjének csúcsa volt – mára 353 ezer havi hallgatóval rendelkezik a legnépszerűbb zenei streaming platformon.

Több számában is feltűnik a feltörekvő Olasz Patrik, azaz Ótvar Pestis, aki szintén remek hallgatottságot hoz a hazai hip-hop szcénában: legismertebb zenéi között szerepel a Kötelező, az Alattam és a Pogi Trap. A középiskolára visszatekintő barátságuk az elejétől kezdve nyilvánvaló volt, így nem volt nagy meglepetés, hogy pénteken az Ápolóban is fellépett – előbb Pogány induló előtt, majd vele együtt.

Hasonló cikkünk:  Ákos koncertezik szombat este Kecskeméten, van, aki már reggel óta várja

Pár percig még világos volt, mikor Ótvar Pestis 20:30-kor stílusosan a legütősebb szólóival köszöntötte a kecskemétieket. A Pogány Indulótól még szinte elválaszthatatlan rappernek is megvan a maga keménymagja, azonban végig érezni lehetett, hogy a katarzis akkor köszönt majd be, amikor Pogány Induló ikonikus mély hangját üvöltik a hangszórók.

Fotó: KecsUP

A várva várt pillanat 21 órakor jött el, amikor az este sztárja a tőle megszokott módon, energiával telve üdvözölte a közönséget, majd hatalmas bulit csinált. Az este fénypontját nehéz lenne kiemelni, hiszen végig emelkedett hangulat volt a koncerten, de az biztos, hogy a tömeg a leghangosabb és a legfelszabadultabb az Afro Beat, a Mámor és a Székelykapu hallatán volt.

A fiatal előadóművész egyébként kemény, szókimondó és olykor polgárpukkasztó zenéi mellett nagyon intelligensnek is bizonyul; mélyinterjúkban és különböző előadásokon is gyakran bizonyítja, hogy nem csak koncerteken, felfokozott állapotban való mikrofon mögé.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Minisztérium szerint hétfőre minden irányban átjárható lesz a kritikus Izsáki úti csomópont

Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy az Izsáki út legforgalmasabb kereszteződésében, a Vízmű utca felőli közlekedési lámpa előtt egy körülbelül 10...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...