fbpx
23.9 C
Kecskemét
2024. június 25., kedd

FRISS HÍREK

Magabiztosan nyert, így jövőre is az A-csoportban szerepelhet a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

- Advertisement -

Szerdán hazai pályán ki-ki meccset játszott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Kaposvár csapata ellen, és végül magabiztosan legyőzte a somogyiakat, így megőrizte az A-csoportos tagságát.

A nagy érdeklődésű mérkőzés tétje mindkét csapatnak a bennmaradás volt, ami csalódásra adhat okot a hazai szurkolóknak, ugyanis a 2012-ben alapított kecskeméti klub a 2013-2014-es szezon óta szerepel az élvonalban és története során még egyszer sem állt ilyen közel a kieséshez.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét harcosan kezdte a mérkőzést, a szurkolókkal egyetemben ők is mindent megtettek, hogy jövőre is az A-csoportban szerepelhessenek. Az első két negyedben a mérkőzést a pontosság helyet a harciasság jellemezte, a hírös városiak egy egységként küzdöttek a bennmaradásért. Az adok-kapokból jobban jöttek ki a hazaiak, a félidőben pedig már 35-23-ra vezettek, így még magabiztosabbá váltak.

Ivkovic Stojan tanítványai a második félidőben rátettek még egy lapáttal, ám a Kaposvár sem adta fel – az iram megnőtt és a dobóformák is a helyére kerültek mindkét együttesnél, felváltva estek a kosarak. Az utolsó negyednek 16 pontos vezetéssel mentek neki a lila-fehérek, de a vendégek öt perccel a vége előtt ezt a különbséget 9-re tudták csökkenteni. A kecskemétiek azonban nem remegtek meg, és végül Lukovic és Wittmann Krisztián vezérletével 81-68-ra magabiztosan nyerték meg sorsdöntő a mérkőzést.

Hasonló cikkünk:  Háromról két műszakra áll át a Mercedes-gyár júliusban, kérdés még, hány dolgozótól válnak meg

„Látszott a mostani mérkőzésen is, hogy micsoda összefogás van Kecskeméten a kosárlabda mellett. Szurkolók, támogatók, városvezetés, klubvezetés, mindenki kitett magáért. Az előző meccseken kikaptunk, nem voltunk könnyű helyzetben, de ma jól vizsgáztunk. Nyerni akartunk mindenáron, és ez sikerült. Köszönjük mindenkinek, aki támogatott minket ebben a nehéz időszakban is. Szombaton még van egy meccs, azt is szeretnénk tisztességgel lejátszani” – értékelt Wittmann Krisztián csapatkapitány a klub weboldalán.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Háromról két műszakra áll át a Mercedes-gyár júliusban, kérdés még, hány dolgozótól válnak meg

A KecsUP szerkesztősége úgy értesült, hogy a kecskeméti Mercedes-gyár július 22-től két műszakos munkarendre áll át, amely állítólag tartós...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...