fbpx
29.5 C
Kecskemét
2024. június 17., hétfő

FRISS HÍREK

Magyar Péter: június 9-e után az emberek elvárása szerint is a pártépítés lesz a feladata

- Advertisement -

Az ATV-n futó Heti Napló Sváby Andrással című műsor vendége volt Magyar Péter, ahol hosszabb interjút adott. Magyar már a beszélgetés elején leszögezte, hogy ott lesz a Várkert Bazárban megrendezésre kerülő vitán, de nem azokról a témákról fog beszélni, amit a közmédia meghatározott, hanem azokról, amiket ő fontosnak gondol.

A Tisza Párt azon képviselői, akik a listájukról jutnak be Budapest vezetésébe, ügyek mentén hoznak majd meg döntéseket – mondta ezt a párt alelnöke arra a kérdésre, hogy kit fognak támogatni a fővárosi közgyűlésben. Vagyis senkit nem fognak automatikusan támogatni.

Megerősítette azt a korábbi kijelentését is Magyar, hogy nem szándékozik kimenni Brüsszelbe annak ellenére, hogy ő szerepel a Tisza EP-listájának élén. Szerinte június 9-e után a pártépítés lesz a feladata, és az emberek is ezt várják el tőle. Vannak jelentkezők, akik csatlakoznának hozzá, köztük volt fideszesek is, de hozzátette, hogy magas rangú pártpolitikusok, például jelenlegi országgyűlési képviselők nem csatlakozhatnak.

Magyar cáfolta, hogy Orbán a mai napig egyeztetne volt feleségével, Varga Judittal. Áttételesen még mindig kap információkat a Karmelita környékéről annak ellenére, hogy a miniszterelnök környezetében már nincsenek barátai. Két olyan ember is van, aki egy éve még Orbán mellett dolgozott és ma már neki drukkol – mondta Magyar.

Hasonló cikkünk:  Iránytű Intézet: a Tisza Párt bár egyre erősebb, de messze van még a Fidesztől

A Tisza Párt finanszírozása is szóba került, amire Magyar azt mondta, hogy „nincsenek ládikáink.” Állítása szerint kizárólag adományokból áll össze a költségvetés.

Nézők által feltett kérdésekre is válaszolt Magyar Péter:

  • Bevezetné-e az eurót? – Igen.
  • Hogy lehet megszüntetni a rendeleti kormányzást? – Vonják vissza a képviselők.
  • Szükséges-e az ÁFA-csökkentés? – Legalább az alapvető élelmiszerek esetében levinné a minimumra.
  • Engedélyezné-e a jogilag szabályozott eutanáziát? – Erről vitatkozni kell, nem neki, hanem a társadalomnak eldönteni népszavazáson.
  • Csak hőzöng és ki fog pukkadni a lufi? – Nem, hanem lépésről lépésre.
  • Nagyon nyeszlett, eszik-e rendesen? – Tizenegy kilót fogyott, de bírja – mondta.
  • Mit csinálna a végrehajtás rendszerével? – Államosítaná a feladatot.
  • Mit változtatna a választási törvényen? – Tisztázná a levélszavazatokat.
  • Tuljadonképpen kinek dolgozik? – A magyar embereknek.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Minisztérium szerint hétfőre minden irányban átjárható lesz a kritikus Izsáki úti csomópont

Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy az Izsáki út legforgalmasabb kereszteződésében, a Vízmű utca felőli közlekedési lámpa előtt egy körülbelül 10...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...