fbpx
17.3 C
Kecskemét
2024. július 27., szombat

FRISS HÍREK

Május közepéig elkészülhet a Kuruc körúti körforgalom felújítása

- Advertisement -

Április végén a Hunyadiváros problémái és megoldásai nevű Facebook-csoportban látott nyilvánosságot egy poszt, ami azt taglalta, hogy a Kuruc körúti körforgalom felújítása nem a leggyorsabb ütemben halad. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Kecskeméti Városüzemeltetést, akik elmondták, hogy – ha az időjárási körülmények is lehetővé teszik – május közepéig elkészülhet a tavalyi évben elindított városzöldítési program keretei között megvalósuló felújítás.

A poszt szerzője szerint április 5-én kezdődött meg a munkafolyamat, akkor elültettek négy darab tiszafát, majd közel három héttel később, 24-én áthelyezték a növényeket, és földet is cseréltek a körforgalom közepén.

Fotó: Hahn-Tapodi Zsuzsanna

Az esettel kapcsolatban természetesen megkerestük a Kecskeméti Városüzemeltetést is, akiktől megkérdeztük, hogy milyen folyamat zajlik az említett helyszínen és várhatóan mikor fog befejeződni.

Hasonló cikkünk:  A cortado nyomába eredtünk Kecskeméten – a népszerű kávét itt érdemes megkóstolni

„A tavalyi évben elindított városzöldítési program keretében a Kuruc körúti körforgalom zöldfelülete is megújításra kerül. A körforgalomba 4 db tiszafa, közel 2000 tő rózsa, valamint több mint 600 db árvalányhaj palánta kerül. A zöldfelület megújítása, időjárástól függően, május közepéig elkészül” – válaszolt a Kecskeméti Városüzemeltetés. Hozzátették: jelenleg földcsere zajlik; a tervek szerint hamarosan végeznek a talaj előkészítésével, amelyet az öntözőrendszer kiépítése követ majd.

Fotó: Hahn-Tapodi Zsuzsanna

Ha van véleménye a téma kapcsán, akkor írjon nekünk a szerkesztoseg@kecsup.hu-ra!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...