Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Medián: A Tisza és a Fidesz is erősödött

- Advertisement -

Kicsivel több, mint egy hét van hátra az EP és önkormányzati választásig, így mindenki jobban figyel a közvéleménykutatók eredményeire. A Medián a HVG számára készült legfrissebb mérése szerint erősödött a Fidesz, a Momentum a küszöbön egyensúlyoz.

A választani tudók között a Fidesz 46, a Tisza Párt 27, a DK, MSZP, Párbeszéd illetve a Mi Hazánk 6-6, a Momentum pedig 5 százalékon áll. A bejutási küszöb alatt van a Kutya Párt 4 százalékkal, a Jobbik, a Második Reformkor, a Mindenki Magyarországa 2, illetve 1 százalékon áll. A többi listát állító párt összesen ér el 1 százalékot.

A választani tudó biztos szavazók között egy hajszállal jobban állnak a bejutó pártok – ez egy szűkebb kategória, mert szakértők szerint az ilyenkor már a választás várható eredménye szempontjából pontosabb képet ad.

A teljes népességen belül bizonytalanok vagy nem szavazók aránya jelenleg 31 százalék.

Az eredmények alapján ennyi mandátum jutna a pártoknak:
  • a Fidesznek 11,
  • a Tisza Pártnak 7,
  • a DK-MSZP-Párbeszédnek, a Momentumnak és a Mi Hazánknak 1-1.

Jelen állás szerint tehát a Fidesz-KDNP 2, a DK-MSZP-P összesen 4, a Momentum pedig 1 képviselőt veszíthet, és kiesik a Jobbik, amelynek egy képviselője ül bent.

Természetesen ezek az arányok az elkövetkező napokban változhatnak, hiszen például a Tisza Párt nagyot erősödött a fővárosban, és ezzel már a második helyen állnak.

A Medián egy hónappal ezelőtti méréséhez képest nem változott az erősorrend az EP-listánál. A Fidesz 2, a Tisza Párt 4 százalékot erősödött, a Momentum is javított egy százalékkal, hiszen a bejutási küszöb fölé került. A DK és a Kutya Párt is 2-2 százalékot gyengült. A Mi Hazánk tartja magát.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Visszaáll a régi forgalmi rend az ÉZI-nél lévő kereszteződésnél

Az 52-es főút ideiglenes forgalomtereléseinek megszüntetését követően július 1-jén, hétfőn az önkormányzattal egyeztetett módon visszaáll Kecskeméten az Ipoly utca...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version