Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Miért fontos a nyílászáró mérete?

- Advertisement -

A nyílászárók az elmúlt évtizedekben hatalmas fejlődésen mentek keresztül. Ráadásul a cserék, felújítások népszerűsége is nagymértékben növekedett ebben az időszakban. A hírekben is folyamatosan lehet hallani a különböző programokról, állami támogatásokról, amelyekkel kedvezőbb körülmények között lehet belevágni a beruházásba.

Az egyik első kérdés: mekkora nyílászáróra van szükség?

A PET-RO Nyílászáró műanyag termékei esetében is, még a vásárlás előtt pontosan le kell mérni, hogy mekkora szerkezet lesz a tökéletes. A beltéri ajtó beszerzésénél például még olyan információkra is szükség van, amiről sokan nem is tudnak. Ez persze teljesen normális, mivel nem mindenki szakértő és a mindennapokban ezekre a paraméterekre nem is nagyon figyelünk oda. A többség nem is rendelkezik olyan szemmértékkel, mint egy szakember, aki olykor egy szempillantás alatt meg tudja mondani, hogy hány centiméteres eszközt kell majd beszereznünk.

Érdemes a prémiumminőséget kitűzni célul, ha új nyílászárót akarunk beszerelni. A beltéri ajtók esetében az alábbi paramétereket kell figyelembe venni: 

  • a falnyílás mérete
  • a szabad falfelület nagysága
  • a fal vastagsága

A mérést sem szabad elkapkodni, ugyanis sokan még mindig csak körülbelül állapítják meg a centiket, hisz “úgyis jó lesz majd”. Ebben az esetben sem elegendő ez a hozzáállás. Precíz adatokra van szükség, ezalatt pedig azt értjük, hogy milliméteres pontossággal kell lemérni a szükséges méreteket. Egyetlen centi eltérés is elég ahhoz, hogy a kiszemelt és beszerzett ajtó ne férjen be.

A szakemberek a mérést szabócentivel végzik, maximális odafigyeléssel és koncentráltsággal. Ha megvannak a szükséges paraméterek, akkor máris folytatódhat a nézelődés és az ideális nyílászáró keresése.

Bízzuk a feladatot szakemberre

Sokan megpróbálják a mérést otthon, egyedül elvégezni és a felvett adatokkal elindulni beszerezni a kívánt ajtót. Ha biztosra akarunk menni, akkor nem bízzuk a véletlenre a műveletet, sokkal inkább egy szakemberre, akinek ez a szakterülete. Ezzel elkerülhetjük a kellemetlenségeket és a bizonytalanságot.

A mérés mellett pedig terepszemlére is szükség van, ugyanis a tökéletes nyílászáró kiválasztásához nem a méret az egyetlen paraméter, ami majd kellhet.

Mire kell még figyelni?

Nem elég az, ha az ajtó megfelelően illeszkedik. Az adott nyílászáró tulajdonságait is figyelembe kell venni. Ilyenek például a szigetelési jellemzők. A műanyag ajtókban garantáltan nem fogunk csalódni, mivel azok kiemelkedő hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Strapabíróak, ezért akár bejárati ajtónak is lehet őket választani. Minimális karbantartási igényük, a tisztításuk is egyszerűen megoldható, ráadásul igazán látványos megoldások közül lehet válogatni. 

A legfontosabb, hogy amikor új nyílászárókra van szükség, akkor az első lépés minden esetben az, hogy felvesszük a kapcsolatot egy szakemberrel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version