fbpx
20 C
Kecskemét
2024. június 23., vasárnap

FRISS HÍREK

Nyolcszáz venezuelai menekült van bejelentve egy 77 férőhelyes budapesti idősek otthonába

- Advertisement -

A Máltai Szeretetszolgálat egyik budapesti 77 férőhelyes idősek otthonába nyolcszáz venezuelai menekültet jelentettek be – írja az Rtl.hu.

Az I. kerületi Fő utcában lévő otthonban beteg, önellátásra képtelen idősek élnek. A választási névjegyzék május 7-i adatai szerint 840 ember van ide bejelentkeztetve, ami összehasonlítva a körzetben élő választásra jogosultak számával (2650 fő), feltűnően nagy szám.

A Párbeszéd szúrta ki ezt a jelenséget, a párt szerint mindez befolyásolhatja a június 9-i önkormányzati választás végeredményét. Tordai Bence, a Párbeszéd-Zöldek frakcióvezetője elmondta:

„Pontosan tudjuk, hogy milyen szoros volt itt a polgármesterjelöltek közötti verseny 2019-ben, V. Naszály Márta mindössze 121 szavazattal előzte meg a fideszes riválisát.”

A Párbeszéd úgy tudja, hogy az otthonba bejelentettek jelentős része venezuelai menekült és tömeges betelepítésről van szó. Olyanokról, akik „kiszolgáltatott helyzetben vannak, ahogy bejelentkeztették őket, azért felmerül a gyanú, hogy le is tudják szavaztatni őket egy önkormányzati választáson” – fűzte hozzá Tordai.

Hasonló cikkünk:  Kiderítettük a sztereó erősítők legütősebb tulajdonságait

Böröcz László, a Fidesz I. kerületi polgármesterjelöltje a menekültek elleni uszítással vádolta meg a Párbeszédet: „Elítéljük V. Naszályi Márta színvonaltalan uszítását a diktatúrából menekült honfitársainkkal szemben.”

A Máltai Szeretetszolgálat azt közölte a hírrel kapcsolatban, hogy menekülteket segítő központjuk működik a Fő utcai intézményükben, így „hajléktalanokat, valamint több országból érkezett – például ukrán és venezuelai – menekülteket is bejelentettek ide”.

Hozzátették, hogy számukra a cím „lakcímbiztosításként” szolgál, amire az ügyintézés miatt van szükségük. A menekültek nem ott laknak, egyéves integrációs programban vesznek részt, és rövid időn belül kijelentik őket.

A fiktív lakcímbejelentés egy tavaly őszi törvénymódosítás értelmében már nem számít bűncselekménynek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Visszaáll a régi forgalmi rend az ÉZI-nél lévő kereszteződésnél

Az 52-es főút ideiglenes forgalomtereléseinek megszüntetését követően július 1-jén, hétfőn az önkormányzattal egyeztetett módon visszaáll Kecskeméten az Ipoly utca...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...